SEGRE

CINE OBITUARI

Mor Michel Piccoli, un dels grans del cine francès

Michel Piccoli.

Michel Piccoli.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor Michel Piccoli, considerat un dels grans noms del cine francès, va morir el passat dia 12 als 94 anys, segons va confirmar ahir la seua família. Autor d’inoblidables papers en clàssics del cine com El menyspreu, de Jean-Luc Godard; Bella de dia, de Luis Buñuel, o El gran tiberi, de Marco Ferreri, Piccoli va morir per un accident cerebral. També productor, director i guionista, deixa un rastre de 200 produccions en més de 70 anys de carrera, a banda de treballs a la televisió i el teatre, i multitud de premis, entre aquests el de millor intèrpret masculí al Festival de Canes del 1980 gràcies a Salt en el buit, de Marco Bellocchio.

Nascut a París el 27 de desembre del 1925, fill d’un violinista d’origen suís, va debutar a la gran pantalla als 20 anys. Format a la prestigiosa escola d’interpretació Simon de la capital francesa, va compaginar el seu treball en el cine i el teatre, fins que el seu paper a El menyspreu, al costat de Brigitte Bardot, el va catapultar a la fama el 1963. Aquell any també va participar a Diari d’una cambrera, la primera de les col·laboracions que va firmar al costat de Luis Buñuel, que també li va donar papers a Bella de dia, La via làctiao El discret encant de la burgesia. Luis García Berlanga també va rodar amb ell Mida natural.

En 70 anys de carrera va treballar amb Buñuel, Resnais, Malle, Costa Gavras o Hitchcock

Piccoli va col·laborar amb directors francesos de la talla de Jean Renoir, Alain Resnais, Agnès Varda, Claude Chabrol o Louis Malle, i també d’altres països: Marco Ferreri, Costa Gavras, Manoel de Oliveira.., fins i tot amb Alfred Hitchcock (Topaz). També va triomfar a la Berlinale el 1982 amb Un afer estrany.

tracking