SEGRE

SORTEJOS COMERÇOS

Torna la loteria a mig gas

Les administracions recuperen la venda física i online per als sortejos d'Euromilions, avui, i la Primitiva, dijous || Preveuen pèrdues al no recuperar la Loteria Nacional fins al juny

Els clients van tornar ahir a les administracions de loteria per segellar els bitllets.

Els clients van tornar ahir a les administracions de loteria per segellar els bitllets.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les administracions de loteria de la província de Lleida van tornar a obrir les portes ahir després de més de dos mesos d’inactivitat a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Un esperat retorn que ha deixat un sabor agredolç en el sector, ja que l’activitat es recupera amb només dos sortejos, Euromilions, que es reprendrà avui, i la Primitiva, dijous. La resta de loteries s’aniran incorporant de forma gradual, per la qual cosa el sector preveu pèrdues, ja que la Loteria Nacional no tornarà a sortejar-se fins al mes de juny. En aquest sentit, el president de les Administracions de Loteria de Lleida, David Masip, explica que estan disgustats amb la postura de Loteries de l’Estat, atès que, assenyala, els van avisar dissabte que podien reobrir aquest dilluns i “hem hagut de netejar i disposar de tot el necessari a corre-cuita”. A més, les administracions que són en centres comercials no poden obrir portes encara, la qual cosa afecta el punt de venda situat al Carrefour, segons Masip. El primer dia de tornada, algunes administracions van registrar cues de clients, una situació provocada per la necessitat de respectar el distanciament de seguretat. “Alguns clients ens han trucat preguntant pels sortejos i altres dubtes, però no preveiem que hi hagi una afluència massiva a les administracions, almenys no de moment”, afirma. Quant a la venda online, que també s’ha recuperat, la província de Lleida compta amb mitja dotzena d’administracions que la tenen disponible, malgrat que segons Masip podria ser una opció per a aquells consumidors que encara van amb precaució a l’hora de sortir al carrer.

Així mateix, el president dels loters lleidatans destaca que ja poden vendre Loteria Nacional, però que no se sortejarà fins al proper 11 de juny, la qual cosa minvarà els seus ingressos. El sector preveu dos setmanes més de pèrdues fins llavors, cosa que agreujarà una situació econòmica que arrosseguen després de més de dos mesos de tancament. Masip recorda que la immensa majoria ha hagut d’acollir-se a un ERTO per a la seua plantilla i a cessaments d’activitat al ser autònoms.

El cessament dels sortejos el passat 15 de març ha minvat un 15% dels ingressos anuals al sector

“La majoria de les administracions no ha fet tornar encara els seus treballadors, perquè també necessitem estalviar despeses i no hi ha gaire activitat”, assenyala Masip.

El sector es mostra preocupat pel futur i assenyala que en aquests dos mesos ha perdut el 15% dels ingressos de l’any. La setmana que ve es recuperaran uns altres dos sortejos. La Bonoloto es reprendrà dilluns, dia 25, amb el seu sorteig diari, i el Gordo de la Primitiva el diumenge dia 31.

Els clients van tornar ahir a les administracions de loteria per segellar els bitllets.

Els clients van tornar ahir a les administracions de loteria per segellar els bitllets.MAITE MONNÉ

tracking