SEGRE

Una vacuna desenvolupada als EUA té resultats “esperançadors”

Sanitat assegura que encara queda per tenir-ne una de disponible

El president dels Estats Units, Donald Trump

El president dels Estats Units, Donald TrumpReuters / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vacuna contra el coronavirus desenvolupada als Estats Units està obtenint resultats “esperançadors”. Així ho va assegurar ahir en un comunicat l’empresa Moderna després de publicar els resultats provisionals sobre aquesta candidata a vacuna contra la malaltia, que es desenvolupa sota la supervisió de les autoritats sanitàries nord-americanes. “Les dades provisionals de la fase 1 de l’assaig, encara que primerenques, demostren que aquesta vacuna provoca una resposta immune de la magnitud causada per una infecció natural”, va indicar Moderna, les accions de la qual van rebotar un 30% a Wall Street. En paral·lel, el cap de la Comissió Municipal de Ciència i Tecnologia de Pequín, Xu Qiang, va afirmar que el gegant asiàtic té tres vacunes més que han entrat en la fase 2 d’assajos clínics.

En aquest sentit, el president xinès, Xi Jinping, es va comprometre que la vacuna contra el coronavirus sigui un “bé públic mundial”. També, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va apostar perquè la vacuna contra el coronavirus sigui “un bé públic” a fi que arribi a tots els ciutadans. No obstant, un informe del ministeri de Sanitat que va veure ahir mateix la llum vaticina que encara queda un “llarg camí per recórrer” per tenir disponible una vacuna contra el virus que sigui “eficaç i segura”.

Per la seua banda, la directora d’Europol, Catherine de Bolle, va augurar el naixement d’un mercat de vacunes falses contra el virus. “Preveiem que, quan hi hagi una vacuna a punt, els delinqüents utilitzaran aquesta oportunitat per vendre vacunes falses”, va assegurar.

tracking