SEGRE

L'ús de mascareta a partir d'aquest dijous no és obligatori per anar en bici i córrer

L'ús de mascareta a partir d'aquest dijous no és obligatori per anar en bici i córrer

L'ús de mascareta a partir d'aquest dijous no és obligatori per anar en bici i córrerEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que surten a fer exercici en bici i aquelles que corren estan exemptes de l’ús de mascareta, que serà obligatòria des d’aquest dijous en espais tancats i al carrer quan no es pugui garantir una distància mínima de dos metres per als majors de 6 anys. Aquestes persones no hauran d’utilitzar la màscara si no volen, han assenyalat fonts del Ministeri de Sanitat, que insisteixen en la importància de guardar les mesures de distanciament social.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimecres (vegeu document) l’ordre del Ministeri de Sanitat que regula l’ús generalitzat de les màscares en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol lloc tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Segons la instrucció, queden exemptes d’aquesta obligació "activitats incompatibles" amb el seu ús, com la ingesta d’aliments i begudes, i en circumstàncies en les quals hi hagi una causa de força major o situació de necessitat.

Encara que l’ordre no especifica totes les "activitats incompatibles", anar en bici i córrer s’inclourien entre elles, segons les mateixes fonts, que assenyalen que també són exemptes totes aquelles activitats esportives a l’aire lliure que requereixin tal esforç que dificultin la respiració. Així mateix, queden fora de l’obligació les persones amb alguna dificultat respiratòria o en les que estigui contraindicat el seu ús per motius de salut o discapacitat, en tant que són recomanables per als nens d’entre 3 i 5 anys.

tracking