SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

El Banc dels Aliments de Lleida fa una crida per aconseguir més voluntaris

El Banc dels Aliments de Lleida fa una crida per aconseguir més ajudants || Durant la pandèmia ha repartit 255.000 quilos de queviures

Mercadona va donar ahir al Banc dels Aliments de Lleida un total de 8.000 quilos de llenties.

Mercadona va donar ahir al Banc dels Aliments de Lleida un total de 8.000 quilos de llenties.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si alguna cosa està deixant clar aquesta crisi creada pel coronavirus és que les entitats que es dediquen a prestar ajuda a les persones en risc d’exclusió social són i continuaran sent molt necessàries mentre duri la pandèmia. És el cas, per exemple, del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, que ha vist com des que va començar l’estat d’alarma s’ha incrementat en un 40% el nombre d’usuaris en tot Ponent.

D’aquesta manera, l’entitat va augmentar el nombre de voluntaris per poder fer front a aquest volum de treball sobretot al seu magatzem central situat a Lleida. I encara que fins el moment tots els llocs estaven coberts, el fet que la província entrés aquesta setmana en la fase 1 de la desescalada ha provocat que al voltant d’un 15% cent del personal voluntari del magatzem hagi hagut de tornar als respectius treballs, i han deixat els seus llocs vacants.

“Així que avanci la desescalada, probablement més voluntaris tornin a les seues feines. A més, des del Banc detectem que l’augment de nous usuaris anirà a més i s’allargarà durant diversos mesos”, va assegurar el director de l’entitat, Oriol Berenguer. És per això que el Banc dels Aliments va fer una crida ahir a la societat lleidatana perquè s’inscriguin nous voluntaris. “Necessitem gent que no es trobi entre els grups de risc, almenys, mentre duri la pandèmia”, va puntualitzar Berenguer.

Respecte a l’estat de les seues reserves, el Banc assegura que pot subsistir fins al juny però que continua necessitant més donacions per poder mantenir els seus serveis. I és que des que comencés la crisi del Covid-19 ja han repartit més de 255.000 quilos d’aliments per tota la província.

Donació solidària de Mercadona de 8.000 quilos de llenties Mercadona va donar ahir al Banc dels Aliments de Lleida un total de 8.000 quilos de llegums, concretament llenties. Aquesta entrega se suma als 19.500 quilos d’aliments que la firma valenciana ha repartit ja entre les entitats socials de tot Ponent, des que va començar la pandèmia. “Atès el seu alt valor nutritiu, els llegums són essencials als bancs d’aliments i, per aquest motiu, agraïm enormement el gest que ha tingut Mercadona”, va assegurar Antoni Fo, president del Banc dels Aliments.

tracking