SEGRE

Les morts diàries a l'Estat s'eleven a 56 però s'estan revisant dades de Catalunya

Sanitat diu que els "preocupen" les últimes dades de Catalunya i diu que si no es resol "el problema" caldrà actuar

Dos metges atenen un pacient amb coronavirus.

La xifra de morts diaris a España augmenta a 331, però els curats superen els 100.000Hospital Trueta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de morts diaris amb coronavirus és per sisè dia consecutiu inferior al centenar en haver-se comptabilitzat aquest divendres 56 noves defuncions, que sumen un total de 28.628, encara que s’està revisant les dades de Catalunya, que ha notificat 150 dels 446 nous contagis.

Aquesta comunitat, de la qual ahir no es van oferir les seues xifres per problemes de validació, "ha notificat més casos confirmats de dies previs". També ha comunicat tres defuncions, que avui sí que ha inclòs en el seu còmput el Ministeri de Sanitat, el qual precisa que també ha informat de "més morts de dies previs", la data de defunció de la qual està "pendent d’assignació".

De fet, després d’haver validat les dades d’ahir, Catalunya comptabilitza un total de 6.656 morts, la qual cosa en suposa 635 més que les que figuraven en el balanç d’aquest dijous.

"Les seues dades tenen algunes incongruències", ha explicat el director del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, qui ha confiat que aquests problemes puguin estar resolts en els propers dies. "Estem intentant entendre què ha succeït", ha insistit.

Mentrestant, Madrid ha comunicat 376 nous casos, dels quals 53 són nous diagnòstics, així com 13 morts. Per darrere està Castella i Lleó, amb 47 positius diagnosticats mitjançant PCR en les últimes 24 hores i una víctima mortal; Castella-la Manxa amb 41 i 10, respectivament; i la Comunitat Valenciana, l’única que no progressarà de fase en la desescalada perquè no ho ha sol·licitat.

Aragó, per la seua part, ha registrat 30 casos i 10 de morts; i Andalusia, 29 positius i 2 morts. El País Basc ha notificat 33 casos nous, dels quals 13 són nous diagnòstics.

Sanitat, que des de dilluns aplica un nou sistema de notificació de les dades, continua advertint que les comunitats "estan depurant" la seua informació sobre morts, hospitalitzats i pacients ingressades a UCI les sèries de dades, per la qual cosa els casos totals poden patir variacions d’un dia a l’altre.

Sota aquestes premisses, el nombre de positius confirmats mitjançant PCR en les últimes 24 hores és de 466.344 de la vigília, que no incloïen, tanmateix, la informació de Catalunya.

Així, el ritme de creixement de la corba del coronavirus ha despuntat lleument al 0,19 %, però la incidència acumulada en els últims 14 dies per al total d’Espanya continua baixant i és ja de 15,56 casos per cada 100.000 habitants.

"Si mantenim les mesures de precaució i anem amb compte en la tornada a les activitats, podem ser molt a prop de tenir el virus en nivells pràcticament indetectables", ha destacat l’expert, després d’explicar que s’han detectat "petits brots molt reduïts" que han comportat a "prendre accions", encara que han estat menors del que pensaven inicialment.

tracking