SEGRE

CULTURA OBITUARI

Mor el promotor de teatre Carles Gausachs

Va acumular una col·lecció de més de 14.000 cartells de teatre || Va ser propietari de l'empresa de fotocomposició Imprés Rapid

Imatge d’arxiu de Carles Gausachs.

Imatge d’arxiu de Carles Gausachs.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Gausachs i Clot, que va ser promotor teatral a la Lleida de finals dels anys setanta, va morir dimecres a Artesa de Lleida, on residia. Gausachs compartia amb l’advocat Josep Maria Baró la promotora Baró-Gausachs, que va portar a Lleida alguns dels grups i intèrprets més innovadors de finals del franquisme i de la Transició. Va estrenar obres dels principals grups catalans de teatre de l’època a Lleida especialment a la sala de Magisteri, a la plaça del Roser o a la Sant Joan, entre altres espais on no estava sotmès a les restriccions de la censura administrativa.

Sota el seu impuls es van representar a Lleida La Torna d’Els Joglars, Sol Solet de Comediants, Antaviana de Dagoll Dagom i obres de Pepe Rubianes, entre els grups més polèmics i destacats del moment. Amb els anys va acumular una gegantina col·lecció de cartells de teatre, més de 14.000 segons el seu testimoni, que va posar a disposició de les autoritats culturals de Lleida.

D’altra banda, Gausachs va ser propietari de l’empresa de fotocomposició Imprés Rapid, on es va maquetar i va confeccionar la mítica revista lleidatana La Boira, de curta però intensa vida, dirigida per la periodista Antònia Mayo i dissenyada pel grafista Miquel Roig. Hi van passar periodistes com Montse Sanjuan, Tatxo Benet, Ramon Badia, Carles Gené i Josep Ramon Correal, entre d’altres.

tracking