SEGRE
L'Eix Comercial s'omple per tercer dia consecutiu

L'Eix Comercial s'omple per tercer dia consecutiuAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FASE 1

-Obre de botigues de fins 400 metres quadrats sense cita prèvia. Quan tinguin una superfície útil superior, es pugui delimitar l’espai que es reobre al públic ajustant-se a aquest llindar.

-Els comerços poden celebrar rebaixes.

-Estan permeses la caça i la pesca esportiva i recreativa.

-Reunions de fins 10 persones dins i fora de casa, mantenint la distància de seguretat de dos metres i respectant les normes d’higiene relativa a rentat de mans i "etiqueta respiratòria".

-Ús de cotxe de fins 9 places per part dels habitants d’un mateix domicili.

-Obertura de terrasses al 50 % de la seua capacitat.

-Vetllatoris per a un nombre limitat de familiars en instal·lacions públiques o privades: quinze persones a l’aire lliure o deu en espais tancats. Podran assistir als enterraments o al comiat per a la cremació quinze persones.

-Mercats ambulants a l’aire lliure en la via pública. Limitació inicial al 25 % de les parades habituals i afluència màxima de la tercera part de l’aforament.

-Els llocs de culte obriran, encara que només es permetrà l’entrada fins un terç de la seua capacitat.

-Obertura d’hotels sense ús de les zones comunes.

-Les biblioteques oferiran el servei de préstec, també la lectura amb limitació d’aforament.

-En l’àmbit cultural, estaran permesos els actes amb límits d’assistència.

-Els museus obriran les seues portes per permetre un terç de l’entrada màxima i amb control d’aglomeracions en sales.

-Obre de concessionaris de cotxes amb cita prèvia.

-Turisme actiu i de naturalesa per a grups limitats de persones.

-Esport no professional: en instal·lacions esportives a l’aire lliure sense públic, només per practicar esports en els quals no hi hagi contacte, com a atletisme o tennis. En els centres esportius, activitats esportives individuals amb prèvia cita en centres esportius que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris.

-Esport professional: obertura de centres d’alt rendiment amb mesures d’higiene i protecció reforçades i, si és possible, torns. Entrenament mitjà en lligues professionals.

FASE 2

Activitats permeses als territoris que es trobin en aquella fase de desescalada.

-Bars i restaurants comencen a servir menjar als seus locals, amb un màxim del 40 % de l’aforament i mantenint 2 metres de seguretat entre taules. Les discoteques i bars de lleure nocturn romandran tancats.

-Obren els centres comercials, amb un aforament màxim del 30 % per a les seues zones comunes (que només podran utilitzar-se per al trànsit) i del 40 % per als locals comercials. Les zones infantils i ludoteques romandran tancades.

-s’amplia l’aforament de les botigues al 40 %.

-Visites a habitatges tutelats i centres residencials de persones amb discapacitat. Caldrà concertar la visita, que estarà limitada a un familiar per resident i requerirà l’ús d’equips de protecció.

-Visites a residències d’ancians en casos excepcionals com el final de la vida o l’alleujament de descompensació neurocognitiva del resident. Aquestes visites no podran produir-se si hi ha casos de Covid-19 o algun resident en quarantena.

-Fins a 25 persones podran assistir a un enterrament o cerimònia de cremació. En el cas dels vetllatoris, 25 persones en espais a l’aire lliure o 15 persones en espais tancats.

-s’amplia l’aforament dels llocs de culte al 50 %.

-Es permeten els casaments en tota mena d’instal·lacions, sempre que no se superi el cinquanta per cent del seu aforament, i en tot cas un màxim de cent persones en espais a l’aire lliure o de cinquanta persones en espais tancats. Caldrà mantenir la distància social, la higiene de mans i l’etiqueta respiratòria.

-Poden obrir les sales d’exposicions, amb la limitació d’un terç de l’aforament.

-Reobertura de cinemes, teatres i auditoris, amb butaques preassignades i un terç de l’aforament. Altres locals en els quals se celebrin actes o espectacles culturals imposaran un límit de 50 persones si són tancats i de 400 si són a l’aire lliure.

-Comença a permetre’s la visita a monuments, també amb el límit del 30 % de l’aforament.

-Obren les piscines recreatives, amb condicions per mantenir-les siguin lliures de microorganismes patògens i de substàncies que puguin afectar negativament la salut de l’usuari. Aforament màxim del 30 %, establiment d’horaris per torns, cita prèvia requerida i 2 metres de distància de seguretat entre banyistes.

-Obertura de piscines esportives, tant a l’aire lliure com cobertes, amb un terç de l’aforament, cita prèvia i un únic esportista per carril.

-Es podran realitzar activitat física no professional a qualsevol hora, tret d’en les franges de 10 a 12 i de 19 a 20 hores, destinades a persones de més de 70 anys.

-Entrenaments bàsics i individuals d’esportistes de lligues no professionals, entrenaments totals de les professionals (per torns i al 50 % de la capacitat de la instal·lació).

-Es reprendrà la competició esportiva professional sempre que l’evolució de la situació sanitària ho permeti, sense públic i a porta tancada, si bé podran accedir els mitjans de comunicació per a la seua retransmissió.

-Obertura de les instal·lacions esportives cobertes per a la realització d’activitats esportives, amb cita prèvia i al 30 % de la seua capacitat.

-Es pot anar a la platja, on es podran realitzar activitats esportives, professionals o d’esbarjo de manera individual i sense contacte físic.

-Obertura de les residències per a investigadors.

-Obre el públic de zones comunes d’hotels, però només estarà permès un terç de l’aforament.

-Les biblioteques permetran l’ús de les seues sales amb un terç de la seua capacitat màxima.

-s’amplien vint persones els grups que poden realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa.

-Es permet la celebració de congressos, trobades, reunions de negoci i conferències amb un màxim de 50 assistents.

FASE 3

En aquesta fase 3 o avançada es flexibilitza la mobilitat general, encara que és obligatori l’ús de màscara en tots els espais públics, oberts o tancats, quan sigui impossible mantenir una distància de seguretat de dos metres.

-En l’àmbit comercial es limita l’aforament al 50 per cent i una distància mínima de dos metres; se suavitzaran les restriccions d’aforament i ocupació en restauració, encara que es mantindran estrictes condicions de separació entre el públic.

-A les terrasses s’estén l’aforament i es permetrà el servei en barra amb la separació entre clients que es determini.

-Les discoteques i bars nocturns podran obrir amb un aforament limitat.

-Podrà fer turisme actiu i de naturalesa un aforament major i anar a la platja (mantenint les condicions de seguretat i distanciament) dins de la mateixa província, ja que, en principi, no està previst que es permetin els viatges a diferents províncies fins que finalitzi la Fase III.

-Es permeten espectacles a l’aire lliure per a un aforament inferior a 800 persones, encara que el públic ha de seguir assegut i mantenint la distància que en cada moment estableixin les autoritats.

- Es poden celebrar seminaris, congressos i fires científiques o d’innovació de 80 persones.

tracking