SEGRE

Es pot passejar, córrer o anar en bici en grup des d'aquest dilluns

Sanitat flexibilitza les sortides en fase 1 i fase 2

Diversos ciclistes ahir per la canalització del riu Segre.

Diversos ciclistes ahir per la canalització del riu Segre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat ha decidit flexibilitzar els passejos en fase 1 i fase 2 de manera que fins a 10 persones puguin realitzar-los en fase 1 i fins a 15 en fase dos, segons han confirmat fonts d’aquest departament, que ha publicat una nova ordre en el BOE aquest dissabte 23 de maig. També es pot realitzar en grup esports no professionals individuals, com córrer o ciclisme. Tot Espanya estarà en fase 1 o fase 2 des d'aquest dilluns 25 de maig. A la província de Lleida, les comarques del pla es mantenen en fase 1 i les del Pirineu, inicien la fase 2.

Aquesta flexibilització també afecta, per tant als menors. "Avui s’han flexibilitzat les normes per als passejos amb nens i nenes durant la fase 1. Fins ara només podien sortir acompanyats d’un adult. A partir de dilluns podran passejar amb dos adults si es vol, mantenint les mesures de seguretat," ha tuitejat el ministre de Consum, Alberto Garzón.

Així ho reflecteix l’ordre publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) – veure document – per la que es modifiquen diverses ordres per a una millor gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covinya|Cocep-19 en aplicació del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

La publicació introdueix una nova disposició addicional per a la flexibilització per als desplaçaments de la població infantil i pràctica de l’activitat física no professional.

Per això, després de l’entrada en vigor d’aquesta ordre, deixen de ser aplicació als desplaçaments de la població infantil i a la pràctica de l’activitat física no professional les limitacions respectivament previstos als articles 3.1 de l’Ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, i 2.3 de l’Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril.

tracking