SEGRE

El Govern espanyol aprova un dol oficial de 10 dies per les víctimes del Covid-19 a partir d'aquest dimecres

Convida a guardar dimecres un minut de silenci a les 12.00 hores, en institucions públiques i privades, a la recerca d’un gest d’unitat

La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero

La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús MonteroLa Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un decret pel qual estableix a tot el país un dol oficial de 10 dies per les més de 26.000 víctimes mortals que ha provocat la malaltia del Covid-19. A partir d’aquest dimecres, onejaran a mig pal totes les banderes dels edificis públics i dels vaixells de l’Armada, en senyal de dol per les vides "truncades de sobte" d’homes i dones que no van poder superar la malaltia i que van morir, en la majoria dels casos, sense tenir al costat els seus familiars en haver de romandre aïllats per no contagiar, ha informat la ministra d’Hisenda i portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en la qual, per primera vegada des que es va decretar l’estat d’alarma, s’ha permès l’entrada d’uns quants periodistes.

"Darrere sens dubte de cadascuna de les persones mortes hi havia sens dubte una història vital atapeïda de somnis i d’esperança, de superació davant de les adversitats, de creixement personal, constància o d’exemplaritat", ha posat de relleu la portaveu, que ha recordat que vuit de cada deu morts eren més grans de 70 anys i, per tant, compatriotes que van ajudar en el seu moment a construir aquest país en els inicis de la democràcia.

A aquest homenatge se sumarà al juliol el funeral d’Estat presidit pel Rei en l’organització del qual treballa ja el Govern espanyol.

EL MÉS LLARG EN L’ACTUAL DEMOCRÀCIA

El dol per les víctimes del Covid-19 s’estendrà des de les 00:00 hores d’aquest dimecres a les 00:00 hores del dissabte 6 de juny. Les banderes que onejaran a mig pal lluiran també un crespó en la moharra del pal a l’interior.

Amb motiu de l’inici del dol, aquest dimecres a les 12.00 hores es guardarà un minut de silenci en memòria dels morts que tindrà caràcter general i extensible a tot el país. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, guardarà el minut de silenci al Complex de la Moncloa. Estan convidats a sumar-se a aquest homenatge tots els òrgans i institucions públiques i privades d’Espanya, tant al territori nacional com a l’exterior, i molt especialment tots els ciutadans i ciutadanes des del lloc en què es trobin com a acte de profund respecte detenint-se l’activitat al país durant aquell minut, ha informat l’Executiu en un comunicat.

Aquesta invitació s’estén, així mateix, a tots els esdeveniments socials, culturals i esportius que tinguin lloc durant aquest període i també a aquells actes que tinguin lloc per primera vegada fins i tot una vegada finalitzat el dol oficial. Es tracta, en definitiva, de fer una crida a tot el país a romandre unit i dedicar un moment solemne, serè i sincer a totes les persones mortes per aquesta pandèmia i guardar per sempre en la seua memòria el record i el respecte de tots, explica l’Executiu en la seua nota.

tracking