SEGRE

Salut no descarta que Lleida pugui passar a la fase 2 dilluns

El departament farà visites a les empreses agroalimentàries en les quals s’ha registrat el brot de coronavirus per comprovar si les baixes temperatures han influït

Imatge insòlita a la vora del riu a Lleida amb una gran afluència de veïns fent esport i passejant

Imatge insòlita a la vora del riu a Lleida amb una gran afluència de veïns fent esport i passejantACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut valorarà aquesta mateixa setmana si l’evolució del brot de Covid-19 detectat a Lleida en empreses agroalimentàries és bona, i no descarta proposar el seu passi a la fase 2 per a dilluns vinent. Així ho ha indicat el director general de Profesionals de la Salut, Marc Ramentol, en declaracions a TV3, on ha explicat que s’han activat plans d’actuació específics per controlar aquest brot. En el marc d’aquests plans, Salut farà visites a les empreses agroalimentàries en les quals s’ha registrat el brot de coronavirus per comprovar si les baixes temperatures en les quals es treballa en les mateixes pot haver influït en els nous casos.

Ramentol ha assegurat que s’ha establert "la correcta traçabilitat dels contactes estrets" dels infectats, en domicilis i entorns laborals i que estan aïllats, tal com marquen els protocols.

A més d’en empreses agroalimentàries, s’ha constatat un repunt de casos en residències geriàtriques i entre personal sanitari a la regió de Lleida des de la seua entrada en la fase 1, el passat dia 11 de maig.

Segons les dades de Salut, el dia 11 de maig, quan es va aprovar la proposta de desescalada de Lleida a fase 1, la taxa d’incidència acumulada en 7 dies era de 12,1 casos per 100.000 habitants, mentre que en data del 22 de maig era de 42,7 casos per 100.000 habitants.

"El Departament de Salut ha decidit esperar uns dies per veure l’evolució d’aquestes incidències", ha apuntat Ramentol, que ha reiterat la necessitat de ser "prudents", encara que no es descarta demanar el Ministeri de Sanitat que Lleida passi a fase 2 en funció de l’evolució d’aquest brot. Aquestes propostes les va aprovar ahir dilluns el comitè tècnic del pla d’emergències Procicat, que també reclamarà que partir de l’1 de juny les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i les àrees del Penedès i el Garraf passin a la fase 2 de desconfinament.

A la província de Lleida han mort 231 persones per la Covid-19, de les que 201 pertanyien a la regió sanitària de Lleida i les altres 30, a la de l’Alt Pirineu i Aran, que ja estan en fase 2 i que fa setmanes que no registra cap defunció.

tracking