SEGRE

INICIATIVES CORONAVIRUS

La Fundació Aspros recull i destrueix guants, peücs i mascaretes sanitàries

A través de la seua empresa Tecnosolucions

Un treballador recollint una capsa de cartró amb residus d’EPI.

Un treballador recollint una capsa de cartró amb residus d’EPI.ASPROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Aspros de Lleida, dedicada a l’atenció de persones amb alguna discapacitat intel·lectual, ha engegat una iniciativa pionera que consisteix a recollir i destruir equips de protecció individual (EPI) contra el coronavirus, com ara guants, mascaretes, bates, peücs i gorres.

El projecte forma part d’una nova línia de negoci de Tecnosolucions, l’àrea de gestió i destrucció de documents d’Aspros. El servei va començar dijous passat en empreses i establiments comercials de Lleida, Tarragona i tot Catalunya. Per a això, els treballadors de Tecnosolucions ja han començat a repartir capses de cartró entre els seus clients, que hauran de dipositar-hi els residus. De manera periòdica, els empleats de la fundació efectuaran la recollida per portar els EPI a l’abocador, on es realitzarà el tractament de traçabilitat de gestió de residus, tal com estableix la normativa estatal.

Des de dijous treballa amb empreses i centres comercials de Tarragona, Lleida i tot Catalunya

El director executiu d’Aspros, Enric Herrera, explica que la iniciativa permet a l’entitat “continuar generant oportunitats laborals a les persones amb discapacitat després d’un canvi de conjuntura derivat de la pandèmia del coronaviurus”. En aquest sentit, destaca que Aspros ha aconseguit poder “reinventar-se” i “convertir d’aquesta manera en una oportunitat una situació de crisi per al Tercer Sector”, aprofitant un servei que ja oferia i adaptant-lo a les noves necessitats. La recollida de residus d’equips de protecció individual “afavorirà la millora de la seguretat en les empreses i establiments comercials, a més de contribuir a reduir l’impacte de residus en el medi ambient”, destaquen. Tecnosolucions va nàixer l’any 2008 com a Centre Especial de Treball (CET) d’aquesta entitat lleidatana.

tracking