SEGRE

ESNOTICIA

Almenys dos temporers estan ingressats a l'UCI pel Covid-19

Van ser hospitalitzats aquesta setmana en només 48 hores || Dos membres d'aquest col·lectiu donen positiu a Alcarràs i nou que vivien amb ells han estat confinats

Imatge de l’exterior del recinte habilitat a Alcarràs per a temporers que han d’estar en quarantena.

Imatge de l’exterior del recinte habilitat a Alcarràs per a temporers que han d’estar en quarantena.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones que formen part del col·lectiu de temporers de la campanya de la fruita han hagut de ser ingressades a l’UCI de l’hospital Arnau en estat greu al ser infectades pel coronavirus. Fonts del centre van assenyalar que els dos ingressos han tingut lloc aquesta setmana en només quaranta-vuit hores. Per la seua part, fonts de Salut van confirmar ahir aquestes hospitalitzacions, tot i que van evitar donar detalls sobre els afectats i únicament van indicar que fa temps que un dels positius està establert a Lleida, encara que sigui d’origen immigrant.

En aquest sentit, l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va confirmar que al municipi s’han detectat dos positius entre persones d’origen immigrant que resideixen en dos habitatges, sis en un i cinc a l’altre. Va detallar que un dels afectats viu i està empadronat a la localitat des de fa anys i estaria jubilat o pròxim a la jubilació, mentre que l’altre és més jove, té uns 40 o 45 anys i encara no hauria començat a treballar a la campanya.

Ezquerra va assenyalar que, en principi, el primer no tenia símptomes d’una infecció greu, per la qual cosa va ser traslladat a un hotel, mentre que l’altre sí que va ser hospitalitzat. Va indicar que les altres nou persones han estat confinades a l’equipament municipal habilitat amb aquesta finalitat, i que els professionals sanitaris han iniciat un rastreig de tota la gent que hagi pogut estar en contacte amb els contagiats durant els últims dies.

Així mateix, va explicar que l’ajuntament ha publicat un e-ban en què insta els veïns a no abaixar la guàrdia per evitar infeccions. Ara, a Alcarràs hi ha entre 1.500 i 1.800 temporers, i preveu arribar a 5.000 en el moment àlgid de la campanya.

Fonts de Salut van agrair la col·laboració de l’alcalde i l’ajuntament d’Alcarràs, així com el treball dels professionals d’Atenció Primària. Van destacar que el CAP va fer proves PCR de forma immediata a tots els sospitosos de poder estar contagiats i que un vehicle municipal els va traslladar des del CAP fins a l’equipament per a les persones que han d’estar en quarantena. També van matisar que no pot parlar-se d’un brot, ja que de moment no hi ha almenys tres casos a cadascun dels dos habitatges.

El Nastasi deixarà de ser hospital però seguirà com a espai de suport

L’hotel Nastasi, que acull des de fa setmanes pacients amb coronavirus que han rebut l’alta de l’Arnau però que han d’estar uns dies més sota control mèdic abans de poder tornar a casa, deixarà de prestar aquesta funció aquest cap de setmana. No obstant, fonts del departament de Salut van indicar que han arribat a un acord per mantenir aquest equipament com a reserva. “Serà un espai que en vint-i-quatre o quaranta-vuit hores pot ser medicalitzat”, van manifestar, alhora que van destacar que cal disposar d’aquest tipus de dispositius auxiliars a mesura que s’avança en les fases de desconfinament.

Així mateix, van recordar que l’hotel Rambla també continuarà acollint temporers i sensesostre contagiats en estat lleu, i van apuntar que és possible que ben aviat hi hagi un altre equipament per prestar aquest tipus de servei en un altre municipi de la zona.

 
tracking