SEGRE

ESNOTICIA

Autoescoles del Pirineu reprenen les classes de teoria i pràctica amb llargues llistes d'espera

Han de limitar l'aforament de l'aula a un terç i apliquen mesures higièniques per evitar contagis || En alguns centres, com el Racc Sic Formació de la Seu, hi ha un centenar de persones apuntades

Desinfecció de mans ahir abans d’una classe a l’autoescola Racc Sic Formació de la Seu.

Desinfecció de mans ahir abans d’una classe a l’autoescola Racc Sic Formació de la Seu.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoescoles situades a la regió Sanitaria de l’Alt Pirineu i Aran han reobert les portes aquesta setmana, tot i que amb restriccions. A més de posar l’accent en l’ús de mascaretes i la desinfecció dels cotxes per garantir unes pràctiques segures, només poden utilitzar un terç de l’aforament durant les classes teòriques. Un dels dotze centres lleidatans que van reprendre dimarts l’activitat és el Racc Sic Formació de la Seu d’Urgell.

El director, Lluís Sànchez, va explicar ahir que més de seixanta alumnes estan pendents de l’examen pràctic i prop de quaranta conductors han de sotmetre’s a la prova del curs de recuperació de punts. Malgrat que les autoescoles del Pirineu han pogut obrir les portes a l’avançar en la desescalada, Sànchez lamenta que els aspirants “no podran examinar-se fins que Ponent passi a la fase 2, ja que els examinadors es desplacen des de Lleida”. El centre disposa de dos professors que realitzen una mitjana de deu classes pràctiques per dia cada un d’ells.

La DGT es compromet a detallar en els pròxims dies la nova capacitat d’exàmens

El que més preocupa, asseguren, és la limitació de l’aforament al centre, que ha quedat reduït a un terç “i ens limita a tenir sis alumnes per aula”. Pel que fa a la formació teòrica, Sànchez explica que “estem incentivant les classes online, però per ara els cursos de recuperació de punts només són presencials”.

Abans i després de les pràctiques, desinfecten tots els elements del vehicle que manipula l’alumne, entre els quals volant, canvi de marxes, espills retrovisors i portes. A la zona de recepció han instal·lat mampares de protecció i desinfecten tant les aules com les zones comunes. Sànchez va explicar que també obliguen a utilitzar mascareta alumnes i professors i que quan es facin exàmens “serà un requisit indispensable” la utilització de mascareta i guants.

Quant a la falta d’examinadors, la Direcció General de Trànsit s’ha compromès a detallar en els pròxims dies com serà la “nova normalitat” en capacitat d’exàmens.

Abans de l’estat d’alarma hi havia una llista de 2.600 persones a Lleida

La campanya d’estiu concentra el volum de negoci més gran per a les autoescoles, que aquest any demanen a la Direcció General de Trànsit (DGT) que continuï fent exàmens durant el mes d’agost, tot i que sigui reduint el nombre de proves.

Si les vagues d’examinadors dels últims set anys i la falta de personal administratiu ja van fer efecte en el sector, des de la Federació d’Autoescoles de Catalunya van assegurar que “serem un dels sectors que més tardarem a recuperar-nos d’aquesta caiguda”.

Si setmanes abans de l’estat d’alarma prop de 2.600 lleidatans estaven pendents de poder fer l’examen pràctic del carnet de conduir, amb un temps d’espera d’entre dos i tres setmanes, els dos mesos de paralització pel coronavirus han agreujat la situació a les autoescoles.

tracking