SEGRE

ESNOTICIA

El sector agroalimentari local es defensa i recorda Litera Meat

La primera alarma va arribar de l'escorxador oscenc

Imatge:

La Caixa posa a disposició del sector agroalimentari de Lleida una borsa de treball

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector agroalimentari lleidatà es defensa davant del cop a la seua imatge que, segons la seua opinió, suposen les afirmacions de dilluns de la conselleria de Salut al·ludint a “cadenes de transmissió” del coronavirus en algunes companyies.

Defensen les mesures que estan implementant i, per exemple, en el cas dels escorxadors es calcula que es tradueixen en una pèrdua de productivitat d’un 30 per cent.

Empreses del sector destaquen que apliquen els plans recomanats contra el Covid-19

Tot plegat en un context en el qual les primeres trucades d’alarma van arribar des de Binèfar, en concret per la polèmica entorn de la situació al macroescorxador de Litera Meat, en el qual treballen centenars de persones que es traslladen diàriament des del Segrià, però també d’altres comarques, com la Noguera. La plantilla actual ronda el miler d’empleats i al voltant d’un 45 per cent procedeixen de Ponent.

De fet, la situació epidemiològica a Lleida que ha portat la conselleria a retardar almenys uns dies la decisió sobre el pas del pla a la fase dos de desconfinament es lliga en gran manera a aquest escorxador. A Litera Meat es van efectuar 931 tests ràpids, que van desembocar en 171 positius, però les analítiques posteriors van reduir el nombre de casos reals del Covid-19 a tretze. A Fribín, l’altre gran escorxador de la localitat oscenca, es van confirmar vint-i-cinc casos més.

El sector carni de Lleida insisteix que compleix totes les normatives i recomanacions, com la presa de temperatura als empleats abans d’incorporar-se al lloc de treball i ningú pot fer-ho si presenta el més mínim símptoma de febre. Malgrat tot, els sindicats han presentat dos denúncies a Inspecció de Treball. Una d’UGT contra el Grup Jorge, tot i que ara el sindicat considera que s’hauria posat fi al que ells consideraven irregularitats. CCOO ha fet el mateix amb Avidel, l’antiga Milsa, on hi ha tres casos de coronavirus.

tracking