SEGRE

ESNOTICIA

Els contagis a Lleida cauen al 25% de fa quatre dies en una jornada sense morts

La regió sanitària del pla de Lleida no va registrar cap mort dimarts passat per primera vegada en una setmana, des del dia 19, segons les dades facilitades ahir al matí per Salut corresponents a les 24 hores anteriors. Així mateix, els nous contagis van caure a 25, menys de la meitat que dilluns i la quarta part dels del dia 22.

Els contagis a Lleida cauen al 25% de fa quatre dies en una jornada sense morts

Els contagis a Lleida cauen al 25% de fa quatre dies en una jornada sense mortsMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El balanç diari de morts i afectats per la pandèmia del coronavirus a la regió sanitària de Lleida va millorar ahir notablement respecte als dies anteriors. L’estadística que Salut ofereix al matí, corresponent a les 24 hores anteriors (la jornada de dimarts), reflecteix que per primera vegada en una setmana no hi va haver cap mort, mentre que els nous positius van ser 25, menys de la meitat que els 55 registrats dilluns i només la quarta part que el dia 22, quan se’n van comptabilitzar 102, la xifra més elevada de les últimes setmanes.

Els anteriors dies saldats sense decessos a la regió sanitària de Lleida van ser el 18 i el 19 de maig, i des d’aleshores sempre en va haver un per jornada.A la de l’Alt Pirineu i Aran, cal remuntar-se al 18 d’abril per trobar l’última defunció. Pel que fa a les altes hospitalàries que es van donar al llarg de dimarts, van ser tres, per la qual cosa ara el total s’eleva a 1.158. El departament de Salut decidirà definitivament avui si proposa que la regió sanitària segueixi uns dies més a la fase 1 en lloc de passar a la 2 dilluns, tal com va apuntar la consellera Vergés dilluns passat, o bé canvia d’opinió.

Malgrat que el nombre de contagis confirmats hagi estat més elevat aquestes dos últimes setmanes que la primera meitat del mes, el cert és que gairebé tots han estat de caràcter lleu o asimptomàtic i no han necessitat ser ingressats. En aquest sentit, fonts de l’ICS a Lleida van afirmar que Urgències només rep un petit degoteig d’infectats.

Cal tenir en compte que els CAP fan proves PCR a tots els pacients amb símptomes precisament des de fa dos setmanes, fet que explica en gran part l’augment de positius detectats.

Ahir, els hospitalitzats a planta eren 24, igual que el dia anterior, mentre que a l’UCI de l’Arnau n’hi havia 9, un més. L’Arnau ha concentrat a una ala de la tercera planta els ingressats en estat estable (onze). Per la seua part, al Santa Maria no hi ha cap hospitalitzat per Covid als seus llits per a malalts aguts, i únicament n’hi ha vuit entre les unitats de salut mental i sociosanitària, en espais aïllats per a aquests pacients infectats pel virus. Els altres cinc ingressats es troben a l’hotel salut Nastasi.

D’altra banda, l’hotel Rambla de Lleida ciutat acull temporers o sensesostre que han donat positiu, però que només tenen símptomes molt lleus o són asimptomàtics. Ahir eren només quatre, segons van indicar fonts de Salut.

Els hospitalitzats pel virus són ara només el 9 per cent del total

El pla de recuperació d’operacions, proves i visites ajornades als hospitals a causa de la pandèmia a Lleida va segons les previsions després que no s’hagi registrat cap rebrot d’ingressos per coronavirus.

En aquest sentit, els hospitalitzats per Covid ja són només el 9 per cent del total a la regió sanitària de Lleida.

El percentatge que representen els 9 que es troben a l’UCI és més elevat pel que respecta a aquesta unitat, al ser el 30 per cent del total. Durant el pic de la pandèmia, a finals de març i la primera quinzena d’abril, el nombre d’ingressats en llits UCI, molts dels quals habilitats provisionalment al quedar sobrepassada la capacitat dels existents, va arribar a rondar el mig centenar, i el total d’hospitalitzats es va atansar als 200.

tracking