SEGRE

Entra en funcionament la bústia per denunciar abusos a l'Aula de Teatre

Cançó ‘virtual’ de suport a les afectades

Vídeo d'Aina Balasch amb la cançó 'La trastienda del laurel'.

Vídeo d'Aina Balasch amb la cançó 'La trastienda del laurel'.aina balasch/twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Bústica Ètica que va presentar dimarts la Paeria per recollir denúncies de possibles irregularitats o conductes inadequades en equipaments municipals va entrar ahir en funcionament. Un mecanisme que també permetrà acollir les denúncies de nous casos d’abusos sexuals a l’Aula de Teatre, després que s’apuntés que hi hauria situacions que s’havien produït en els últims anys i que es podrien portar a la justícia. L’ajuntament va garantir que, en cas de rebre noves denúncies, les duria a la Fiscalia, mentre que el Ministeri Públic va assenyalar que han de ser les mateixes afectades les que denunciïn per poder investigar de nou els abusos, després que la que van presentar fa anys nou exalumnes de l’Aula fos arxivada al prescriure els fets.

Diferents entitats i particulars van mostrar ahir suport a les víctimes que han denunciat haver patit abusos per part de dos professors de l’Aula. Una exalumna va publicar una cançó en solidaritat amb elles.

Aina Balasch va publicar la cançó La trastienda del laurel, en la qual posa veu a la voluntat de no callar davant dels abusos del poder “pel simple fet de ser dona”. Altres artistes han parlat dels abusos a través de les seues obres. Com l’actriu lleidatana Mireia Casado, que a començaments d’any va representar el monòleg La Veritat de la Martina, en la qual explicava situacions d’abusos viscudes per les víctimes a l’Aula de Teatre per part del que va ser-ne director i professor, A.G. Segons la publicació de l’Ara, hi hauria desenes d’alumnes que van patir abusos. La denúncia presentada l’any 2018 va ser arxivada l’any passat per part de la Fiscalia a l’haver prescrit els suposats delictes. 

tracking