SEGRE

PANDÈMIA CONSEQÜÈNCIES

Més ajuts per a casals i colònies

La Generalitat quadruplica les beques, fins als 4,65 milions d'euros || Les activitats infantils es blinden contra el coronavirus, amb protocols que estableixen l'ús obligatori de mascareta

Imatge d’arxiu de l’acte de clausura del casal municipal Estiu de Petits.

Imatge d’arxiu de l’acte de clausura del casal municipal Estiu de Petits.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat amplia aquest estiu de cinc a onze milions d’euros el pressupost per a les colònies, les acampades i els centres de lleure infantils, que hauran d’adaptar-se a les circumstàncies actuals i implementar mesures de protecció contra el coronavirus. Posant el focus en les famílies en situació de vulnerabilitat que han quedat afectades per la nova crisi social i econòmica, les beques per a aquestes activitats es quadruplicaran fins als 4,65 milions, segons va anunciar ahir el conseller de Treball, Assumptes Socials i Família, Chakir el Homrani, que va destacar que, de mitjana, els ajuts seran de 80 euros per cada nen que participa en un casal i 100 € per als que estiguin inscrits en campaments o colònies.

“L’objectiu és beneficiar unes 40.000 famílies catalanes amb l’ampliació d’aquestes beques”, va apuntar el conseller. Els protocols de seguretat que va aprovar diumenge Procicat flexibilitzen les mesures de distanciament, que passen a estar recomanades a la majoria d’activitats. També estableix que els nens hauran de portar de casa prou mascaretes per als dies que duri l’activitat i amb el nom retolat.

Un “responsable de seguretat i higiene” s’encarrega del compliment de totes les normes

Utilitzar-les serà “obligatori” al transport, quan no es compleixin els dos metres de separació i quan es presenti personal diferent al del grup. Un “responsable en seguretat i higiene” serà l’encarregat de garantir un rentat de mans “sistemàtic” i el compliment de totes les mesures preventives. Després de cada àpat, cada petit haurà de rentar i desinfectar el seu plat, vas i coberts.

En el cas de les colònies, el protocol estableix que s’haurà de calcular el nombre màxim de participants que caben a cada habitació, sempre respectant els dos metres de separació entre cap i cap –amb possible ús de mampares−. També es permet que en una mateixa habitació hi hagi nens de dos grups diferents, sempre que es mantingui la distància física recomanada. En les acampades caldrà marcar a terra el lloc on col·locar els matalassos i, en el cas que hi hagi dos grups al mateix espai, una cinta a terra marcarà la separació. Així mateix, les entrades i sortides dels casals s’hauran d’organitzar en torns de 10 minuts per cada unitat de convivència.

tracking