SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

El síndic demana informes a la Paeria sobre els suposats abusos a l'Aula de Teatre

Després d'obrir una investigació d'ofici

Vista exterior de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

Vista exterior de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de greuges ha demanat ja documentació a la Paeria sobre l’Aula Municipal de Teatre després que dimarts passat anunciés que obria una investigació d’ofici després de les denúncies d’exalumnes que haurien patit abusos sexuals per part del que va ser director i professor del centre, A.G., i d’un altre professor, R.E. Segons va publicar ahir al seu compte de Twitter l’alcalde, Miquel Pueyo, el síndic ha sol·licitat a l’ajuntament que aporti documentació, actuacions i mesures dutes a terme a l’equipament i va assenyalar que la Paeria “ho farà ben aviat i de forma diligent”.

Altres exalumnes de l’Aula van narrar ahir a través de les xarxes socials situacions de manipulació i que veien conductes inapropiades per part d’A.G. i que, si no acceptaven les seues pretensions, experimentaven el seu rebuig.

Una exalumna de l’Aula ja va explicar a aquest diari que s’havia queixat de conductes del professor i que li havien fet “la vida impossible” per això. També hi ha multitud de missatges de suport a les víctimes, per la seua “valentia” a l’hora de denunciar els fets. A més, van posar de manifest la necessitat de crear un espai en el qual les alumnes i alumnes que han passat per l’Aula, així com d’altres i altres d’actuals, puguin expressar com han afrontat les informacions publicades aquesta setmana.

La Paeria va anunciar diumenge passat que portaria a la Fiscalia les noves denúncies mentre el Ministeri Públic va assenyalar que necessita que siguin les víctimes qui denunciïn per posar investigar de nou els presumptes abusos sexuals a l’Aula de Teatre. La denúncia de les nou exalumnes presentada el 2018 va ser arxivada el març del 2019 a l’haver prescrit els fets denunciats.

tracking