SEGRE

Salut proposa que la plana de Lleida passi a fase 2 i el Pirineu a fase 3 el 8 de juny

La primera, condicionada a la progressió dels indicadors

L’Eix Comercial, ahir a la tarda amb compradors i vianants abillats majoritàriament amb mascaretes.

L’Eix Comercial, ahir a la tarda amb compradors i vianants abillats majoritàriament amb mascaretes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut proposarà aquest dilluns al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de Barcelona i les metropolitana sud i nord passin a la fase 2 del desconfinament a partir del dilluns vinent, 8 de juny. A més també es demanarà que pugui avançar fins a aquest nivell de desescalada la regió sanitària de Lleida, tot i que aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors. Pel que fa a les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran, Salut demanarà que avancin a la fase 3. Les propostes han estat aprovades aquesta tarda pel Procicat i els informes pertinents s’enviaran avui mateix al govern espanyol. Girona, Catalunya Central, Penedès i Garraf es mantenen en fase 2.

L'executiu català recorda que la setmana passada es va decidir que la regió sanitària de Lleida continués uns dies més a la fase 1 arran que es va detectar un augment de casos en diversos àmbits. Segons el Govern, la situació té una “bona evolució” per la qual cosa l'àrea “estaria en condicions” per al pas a la fase 2.

Un dels aspectes “fonamentals” per a la progressió en el desconfinament és la capacitat del sistema de salut per identificar possibles focus de transmissió en col·lectius específics. En aquest sentit, a Lleida s’han posat en marxa plans d’acció concrets tant per a la població nouvinguda per treballar en la campanya de la fruita com per al sector dels escorxadors.

Tot i aquesta estabilitat, el Departament de Salut continuarà analitzant l’evolució de la regió sanitària de Lleida i la proposta de passi a la fase 2 estarà condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els propers dies, subratlla el Govern.

La fase 3

En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables.

També preveu que puguin obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre i quan es limiti l'aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure poden obrir al 75% i està permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.

tracking