SEGRE

Una immunoteràpia demostra ser "més eficaç" que la quimioteràpia en un assaig clínic en tipus de càncer

L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona

Mor un nadó prematur a Girona afectat pel mateix bacteri que els casos del Vall d'HebronEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un assaig clínic en què ha participat el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (Vhio) de Barcelona ha identificat una immunoteràpia en primera línia "més eficaç" que la quimioteràpia en el càncer colorectal metastàtic avançat. Els resultats poden ser "un canvi en el paradigma de tractament" d’aquests pacients, per la qual cosa se li ha dedicat una sessió plenària al congrés de la Societat Americana d’Oncologia Clínica, informa Vhio en un comunicat.

L’oncòloga a l’Hospital Vall d’Hebron i investigadora del grup de tumors gastrointestinals i endocrins del Vhio, Elena Élez, ha destacat "la importància" d’aquest estudi per ser la primera vegada que un fàrmac inmunoteràpic sense quimioteràpia afegida demostra ser eficaç com a primera línia en el tractament del càncer colorectal metastàtic.

L’estudi, que han participat 307 pacients amb càncer colorectal metastàtic avançat, ha comparat l’eficàcia del tractament de pembrolizumab –un tractament d’immunoteràpia– davant la teràpia estàndard, una teràpia combinada de quimioteràpia amb anticossos.

Només el 22% de pacients que ha rebut el tractament de pembrolizumab presenta algun esdeveniment advers, mentre que aquesta taxa puja fins el 66% en els pacients que han seguit el tractament estàndard que inclou quimioteràpia.

tracking