SEGRE

ESNOTICIA

L'epidemiòleg Antoni Trilla reclama actuar amb mà dura contra Pàmies

Insta les autoritats a evitar aquests actes

Imatge de la trobada dissabte a Balaguer.

Imatge de la trobada dissabte a Balaguer.J. PÀMIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, va qualificar de “lamentable” la trobada de “petons i abraçades” que Dolça Revolució i l’horticultor Josep Pàmies van organitzar dissabte a Balaguer, en què van participar un centenar de persones per “contrarestar la farsa” de les mesures contra el coronavirus.

Trilla va assegurar, en declaracions a Catalunya Ràdio, que “les autoritats haurien de posar-se realment d’una vegada fortes i intentar que aquestes coses no passin”, i va qualificar de “preocupant” que hi hagi cent persones que siguin capaces de reunir-se per seguir “recomanacions contràries a tota evidència científica”, i a més en un lloc com Lleida, “que està suportant determinats brots”. Trilla no va voler entrar a valorar les teories de Pàmies, però va constatar que el líquid amb què es ruixen és un simple desinfectant.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic afirma que aquest tipus d’accions són “preocupants”

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra han començat a recopilar informació sobre aquest esdeveniment després que el departament de Salut els demanés que obrissin diligències d’investigació per la “negligència” que va suposar l’acte (vegeu SEGRE d’ahir). Salut considera que va vulnerar la llei de salut pública. Així mateix, el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va afirmar que “insta i confia que les autoritats pertinents posin límits i sancionin aquest tipus d’actes i els organitzadors”. El Col·legi “deplora i lamenta la reunió [...] ja que van obviar les mesures establertes en l’estat d’alarma amb l’aparença desafiadora de la seua notificació a les xarxes socials”.

D’altra banda, l’empresa Pàmies Vitae de Balaguer es va desvincular ahir de la trobada.

tracking