SEGRE

Lleida suma durant l'estat d'alarma 286 morts més que l'any passat

Segons l’INE, que ha iniciat una estimació amb dades dels registres civils

Mapa variació interanual de defuncions.

Mapa variació interanual de defuncions.INE

detail.info.publicated
Redacció

Creat:

Actualitzat:

Entre el 16 de març, en l’inici de l’estat de l’arma per la pandèmia del coronovirus, i el 24 maig, han mort a la província de Lleida per totes les causes 1.032 persones, 286 més que en el mateix període de 2019, segons dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’organisme ha posat en marxa aquest dimecres una operació de dades experimental dedicada a l’estimació setmanal del nombre de defuncions a través d’actualitzacions dels registres civils.

Segons el balanç del departament de Salut, a la província de Lleida han mort 236 persones amb coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

Segons l’INE, la setmana d’aquest 2020 amb més nombre de defuncions a Lleida va ser la14, que va del 30 de març al 5 d’abril, amb un total de 160 morts, davant dels 56 registrats en l’estadística de 2019.

Les dades aportades per l’INE indiquen que la variació anual de defuncions acumulades en el que portem d’any és d’un increment del 10,04% a la demarcació de Lleida, mentre que en el conjunt de Catalunya la variació interanual es dispara fins el 40,99%.

En el conjunt de l’Estat espanyol, en els cinc primers mesos de 2020 han mort un 24,15% més de persones que en el mateix període de l’any anterior.

tracking