SEGRE

ESNOTICIA

Pubs i discoteques no podran reobrir a la fase 3 i el sector es resigna

L'Estat corregeix la proposta inicial

Imatge del restaurant de l’hotel Les Brases de Sort dissabte.

Imatge del restaurant de l’hotel Les Brases de Sort dissabte.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de les discoteques i pubs a la Federació d’Hostaleria de Lleida, Santi Salvador, va assegurar ahir que hi ha “resignació” al sector al no poder reobrir els locals a la fase 3 de la desescalada. Això es deu que l’Estat va anunciar al principi que podrien fer-ho amb un aforament del 30% als territoris que es trobessin en aquesta etapa del desconfinament, encara que finalment va fer marxa enrere i ara aquests establiments hauran d’esperar a la nova normalitat, a la qual s’arriba després de superar la fase 3.

En aquest sentit, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, el doctor Fernando Simón, va explicar dilluns que l’eliminació dels pubs i discoteques de les activitats permeses en aquesta fase es deu a la discussió de les autoritats locals amb el ministeri de Sanitat. Simón va defensar que “eliminar alguns dels escenaris o activitats de més risc” que es puguin fer és “un gest de prudència important per part de les comunitats autònomes i el ministeri”.

La Federació d’Hostaleria preveu una “bona ocupació” als hotels el mes d’agost

Salvador va apuntar que “el 30% d’aforament dificultava la viabilitat” i va assegurar que no “ens vindrà de dos setmanes”. No obstant, va afirmar que “hi havia locals que estaven estudiant reobrir” amb l’entrada a la fase 3. Així mateix, va assenyalar que la reactivació “dependrà de l’aforament que es permeti amb la nova normalitat i de les condicions que es posin per reobrir”. Salvador va assegurar que reprendran l’activitat “amb totes les garanties” perquè “si no hi ha seguretat, els usuaris no vindran”. Per això, va apuntar que treballaran per obtenir distintius de local segur per a aquells que estableixin mesures com l’ús de mascaretes i gels hidroalcohòlics, que prenguin la temperatura als clients abans d’entrar o que portin a terme una neteja constant de l’equipament.

D’altra banda, el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que “les reserves comencen a animar-se” i que per al mes d’agost es preveu “un bon volum de reserves i una bona ocupació”. A la regió sanitària del Pirineu només hi ha oberts aproximadament el 20% dels hotels i Castellarnau va dir que no creu que n’obrin més “fins que no es permeti la mobilitat amb Barcelona”. Val a recordar que els pocs turistes que arriben a les comarques de muntanya aquests dies procedeixen de la mateixa regió sanitària, ja que actualment es troben a la fase 2 i en aquesta etapa de la desescalada només es permeten els desplaçaments dins de l’àrea de salut.

Per la seua part, els esports d’aventura treballaran en els seus propis protocols de seguretat i preveuen reactivar-se entre finals d’aquest mateix mes i principis de juliol (vegeu SEGRE de diumenge).

tracking