SEGRE

L'arquebisbat no veu proves de delicte en el mossèn de l'Urgell i les Garrigues investigat per pederàstia

Ha finalitzat uns informes fruit d'una comissió per la prevenció dels abusos creada l’any passat i ha decidit no emprendre accions penals contra Josep Maria Font

Vista de l'església de Belianes.

El mossèn de l'Urgell i les Garrigues investigat per pederàstia deixa les parròquiesJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Arquebisbat de Tarragona ha anunciat aquest dijous que l'informe de la comissió per la prevenció dels abusos creada l'any passat no ha trobat motius per emprendre accions penals sobre Josep Maria Font, el rector de parròquies de l'Urgell i les Garrigues investigat pel Vaticà per suposats abusos infantils. "La conclusió és que no s’ha trobat prova delictiva que, canònicament, l'incrimini penalment", indica l'arquebisbat en un comunicat.

Tanmateix, l'arquebisbat, "compromès en garantir la plena transparència en aquesta matèria", ha anunciat que el passat dia 25 de febrer va traslladar tota la informació que té i les diligències fetes amb relació a aquest mossèn a la Fiscalia provincial perquè, si ho creu necessari, pugui realitzar les diligències i investigacions oportunes

Josep Maria Font va anunciar el febrer de l'any passat el seu relleu al capdavant de les parròquies de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà (i església del Dolç Nom de Maria del Vilet), de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona. El mossèn va demanar "disculpes a totes les persones" a les quals hagi pogut "ofendre o decebre" després que l'Arquebisbat de Barcelona confirmés que és un dels dos investigats pel Vaticà per "presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa".

L’arquebisbat de Tarragona va investigar per pederàstia dos sacerdots, Josep Maria Font Solé i Francesc Xavier Morell, rector de Constantí, després de ser denunciats el juny del 2015 i el novembre del 2016, respectivament.

En els dos casos, es va ordenar una investigació prèvia dels fets i es va informar del resultat la Congregació per a la Doctrina de la Fe (Vaticà). En el cas del capellà de les parròquies de l’Urgell i les Garrigues, l’arquebisbat “va adoptar mesures disciplinàries proporcionades als fets provats”. Josep Maria Font Solé, nascut a Constantí, exercia llavors a Cambrils i va ser cessat el juny del 2015. Va quedar apartat durant dos anys i el juliol del 2018 va ser nomenat rector de les parròquies lleidatanes.

tracking