SEGRE

El Ministeri de Sanitat confirma que Lleida passarà a la fase 2 dilluns

L'Alt Pirineu i Aran avancen a la fase 3 de la desescalada

Captura del senyal institucional del Palau de la Moncloa que mostra a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero i al ministre de sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa.

Captura del senyal institucional del Palau de la Moncloa que mostra a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero i al ministre de sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres la proposta del departament de Salut de la Generalitat perquè la plana de Lleida passi a la fase 2 i l'Alt Pirineu i Aran a la fase 3 el pròxim dilluns.

També passen a la fase 2 Barcelona i àrea metropolitana nord i sud –unificades en una sola regió–, mentre que Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona acompanyen el Pirineu a la 3.

Així, el Ministeri de Sanitat que encapçala Salvador Illa ha acceptat íntegrament la petició de la Generalitat, també per a Lleida, que es va quedar a la fase 1 després d'un increment de casos positius en coronavirus i que va decidir incloure-la a la nova petició després de constatar una baixada en la incidència de casos.

Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2, continuaran en ella durant una setmana més.

Sanitat ha acceptat també que Madrid passi a la fase 2 a partir de dilluns. Castella i Lleó també passarà íntegrament a la fase 2 i Guadalajara i Cuenca, a Castella-La Manxa, a la 3. Andalusia, l'Aragó i Astúries també passaran a la fase 3. També progressaran a la tercera etapa Galícia, Cantabria, el País Basc, Navarra, la Rioja, Extremadura, Balears –Formentera ja hi era–, Canàries –La Gomera, la Graciosa i El Hierro ja hi eren també–, Melilla i Murcia.

LES CLAUS DE LES FASES 2 I 3 DE LA DESESCALADA

tracking