SEGRE

Les claus de les fases 2 i 3 de la desescalada

Salut demana a l'Estat que Lleida passi a la fase 2 al disminuir els contagis

Salut demana a l'Estat que Lleida passi a la fase 2 al disminuir els contagis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

fase 2

Personal: La fase 2 amplia els horaris per passejar i fer esport. Aquests es podran fer a qualsevol hora del dia, excepte en les franges reservades per a les persones grans i els col·lectius vulnerables (de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores). El límit en els grups permesos passa de deu a quinze persones.

Comerç: Es pot obrir qualsevol comerç amb independència de la seua superfície. També els centres comercials, encara que amb un aforament del 40%, i els clients no poden fer ús de les zones comunes excepte per transitar.

Hostaleria: S’autoritza l’obertura dels locals per al consum a l’interior. L’aforament en aquest cas és del 40%, encara que autonomies poden ampliarlo fins al 50%. És obligatori que els clients consumeixin a les taules, que han d’estar separades dos metres, i no poden fer-ho a les barres. Es permet reobrir les zones comunes dels hotels amb una limitació d’un 30% de l’aforament, excepte les zones d’hostaleria, que seguiran les normes per als restaurants.

Lleure: Cines i teatres poden obrir amb un terç de l’aforament. Els espectacles en altres locals tancats no poden superar les 50 persones i a l’aire lliure, les 400. Sales d’exposicions i monuments poden obrir el 30%.

Piscines: Es poden obrir al públic les piscines recreatives amb un aforament màxim d’un 30%. És necessari concertar cita prèvia.

Esport: Els equips professionals de la lliga de futbol i d’altres esports podran entrenar-se d’una forma “total” però els treballs en grup tindran un màxim de catorze persones.

fase 3

Personal: A la fase 3 es pot circular per la regió respectant sempre les mesures de seguretat i higiene, així com el manteniment de la distància de dos metres, en grups d’un màxim de vint persones. No hi haurà cap franja horària per a cap col·lectiu.

Comerç: Els establiments comercials poden obrir amb un 50% de l’aforament garantint una distància mínima de dos metres entre clients. S’ha d’establir un horari d’atenció prioritari per a majors de 65 anys. Els centres comercials limitaran l’aforament de les seues zones comunes i recreatives al 40%.

Hostaleria: Es permet reobrir per a consum a l’interior del local, tret de discoteques i pubs, sense superar el 50% de l’aforament. Està permès el consum a la barra sempre que es garanteixi una separació de 2 metres. A les terrasses es limitarà l’aforament al 75% de les taules, amb una ocupació màxima de 20 persones. Als hotels i allotjaments turístics es poden reobrir les zones comunes sempre al 50% d’aforament.

Lleure: Als museus i sales d’exposicions l’aforament serà del 50%, igual que els cines i teatres. En altres locals els espectacles poden reunir 80 persones. En les visites a monuments i equipaments culturals s’autoritzen grups de fins a vint persones.

Esport: Els esportistes integrats a clubs participants en lligues no professionals federades podran entrenar-se a les instal·lacions esportives, amb un 50% de l’aforament i preferentment per torns, en grups d’un màxim de vint persones, mantenint les distàncies de seguretat i evitant el contacte físic. 

tracking