SEGRE

SALUT PROFESSIONALS

Mònica Montoliu, supervisora sociosanitària i de la residència de la FSH de la residència de la FSH de la Seu

Mònica Montoliu, supervisora sociosanitària i de la residència de la FSH de la residència de la FSH de la Seu

Mònica Montoliu, infermera sociosanitària de la Seu d’Urgell.

Mònica Montoliu, infermera sociosanitària de la Seu d’Urgell.M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estar a primera línia no és fàcil per la tensió que genera treballar amb possibles casos sospitosos de Covid-19, així com per la gestió emocional de saber que, a l’arribar a casa, es pot ser transmissor del virus cap als nostres familiars. Així ho explica Mònica Montoliu, infermera supervisora de la unitat sociosanitària i de la residència de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, que destaca els esforços que han invertit “a gestionar equips però també a gestionar les emocions” del personal sanitari i de comptar amb l’ajuda de l’equip psicosocial del centre mèdic, que ha estat “un puntal” per superar la crisi. La supervisora insisteix en la importància d’“invertir temps” a “asseure’s amb el personal i explicar la situació amb la màxima transparència possible, així com empoderar-los” des d’un primer moment.

Montoliu agraeix “la sort de tenir un equip de professionals que han donat en tot moment una resposta de 1.000 per 1.000” així com el “gran treball en equip” del nucli assistencial de l’hospital de la Seu d’Urgell, que “ens han sabut guiar i assessorar i han estat els nostres puntals”. “Tenir un equip directiu potent en el qual confies plenament fa que tota la feina sigui més fàcil”, explica. “Els plans de contingència i els protocols que hem elaborat adaptats al territori i totes les hores que hem invertit sense dormir han donat el seu fruit i han estat clau per poder aconseguir l’objectiu i arribar al lloc on ens trobem, amb un sociosanitari i una residència amb 0 casos”, assenyala.

Els professionals sanitaris afronten seqüeles físiques i psicològiques per la càrrega de treball de la pandèmia

El sector sanitari és un dels col·lectius més exposats a les conseqüències del coronavirus, ja no només a nivell físic, sinó també emocional i psicològic. La Generalitat va posar en marxa diferents eines per poder atendre les necessitats dels sanitaris durant els punts àlgids de la pandèmia, mesures que els experts demanen mantenir per poder pal·liar els possibles efectes psicològics de la càrrega de treball i la situació excepcional viscuda a causa del Covid-19. Ansietat, irritabilitat, trastorn del son o estrès posttraumàtic poden ser algunes de les conseqüències més comunes.

tracking