SEGRE

Ciutadans donarà suport al Congrés al decret de la "nova normalitat"

Pacta amb el Govern de Pedro Sánchez reduir a 1,5 metres la distància entre persones i així augmentar l’aforament

El diputat de Ciutadans Edmundo Bal durant una intervenció al ple del Congrés.

El diputat de Ciutadans Edmundo Bal durant una intervenció al ple del Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans recolzarà al Congrés la convalidació del decret llei que regularà "la nova normalitat" després de l’estat d’alarma després d’acordar amb el Govern espanyol la incorporació d’una sèrie de "millores", han informat fonts de la direcció del partit. Segons ha destacat el portaveu adjunt, Edmundo Bal, Cs "ha participat" en la redacció del decret i ha aconseguit la inclusió de propostes com la fixació de la distància de seguretat amb metre i mig i que en la represa de les competicions esportives es tingui en compte el criteri de les autonomies.

En un vídeo penjat al perfil de Ciutadans a Twitter, Bal es felicita per la redacció del decret, encara que afegeix que cal continuar treballant en una legislació administrativa "més potent" per evitar recórrer de nou a l’estat d’alarma, que és una eina de la Constitució per a situacions excepcionals.

Pacta educir a 1,5 metres la distància entre persones i així augmentar l’aforament

Ciudadanos ha assolit un acord amb el Govern central per incloure algunes de les seues aportacions en el reial decret llei que estableix les normes a seguir una vegada acabi l’estat d’alarma per evitar rebrots pel coronavirus. Entre elles hi ha la de reduir de 2 a 1,5 metres la distància mínima entre persones, la qual cosa Cs espera que permeti augmentar l’aforament màxim permès.

La mesura inclou les nostres aportacions "i és imprescindible per continuar lluitant contra el coronavirus i reactivar l’economia", ha afirmat.

Entre aquestes aportacions de Cs, ha esmentat que l’objecte de la norma sigui "prevenir davant possibles rebrots", que la distància física exigida sigui d’1,5 metres, que les empreses fomentin el teletreball i que, per a l’inici de les competicions esportives, es tingui en compte el criteri de les comunitats autònomes, perquè no s’apliqui "cap tipus de privilegi i es puguin celebrar les competicions en règim d’igualtat", segons ha explicat.

tracking