SEGRE

A partir del 21 el juny es podrà circular per tot el territori

Independentment de la fase de la desescalada en què es trobi

Imatge d’un control de mobilitat dels Mossos el 30 d’abril a la sortida de Lleida.

Imatge d’un control de mobilitat dels Mossos el 30 d’abril a la sortida de Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir del diumenge 21 de juny es podrà circular amb llibertat per tot el territori espanyol en decaure l’estat d’alarma, independentment que aleshores hi pugui haver zones com Lleida, la Comunitat de Madrid o l’àrea metropolitana de Barcelona que no hagin culminat totes les fases del pla de desescalada.

Així ho ha aclarit aquest divendres en roda de premsa des del Palau de La Moncloa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per explicar els canvis de fase que entraran en vigor aquest dilluns vinent 15 de juny, quan tan sols Galícia abandoni l’estat d’alarma i entri en la nova normalitat.

La resta d’Espanya estarà en fase 3, amb l’única excepció de la Comunitat de Madrid, les províncies castellanolleoneses de Salamanca, Àvila, Segòvia i Sòria, Barcelona i la seua àrea metropolitana i part de Lleida.

Illa, acompanyat del doctor Fernando Simón, ha explicat que sense l’instrument de l’estat d’alarma no és possible restringir de manera general un dret fonamental com l’estat d’alarma que ha demostrat la seua eficàcia i que l’Executiu tornarà a utilitzar si és precís. Sense l’estat d’alarma, Simón ha explicat que la legislació actual només permet procedir a confinaments "quirúrgics" de la població, com pugui ser limitant els moviments de grups de persones determinades que hagin estat en contacte amb algun infectat.

tracking