SEGRE

ESNOTICIA

El turisme rural s'enlaira després del 24 i els pisos ompliran a l'agost

Sant Joan marcarà l'inici de la temporada, amb molta més demanda de proximitat i estades més llargues || Els càmpings auguren una temporada “correcta”

Vistes de l’Urgell des de la Torre del Codina del Talladell.

Vistes de l’Urgell des de la Torre del Codina del Talladell.TORRE DEL CODINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del turisme rural preveu un bon estiu després del tancament dels establiments decretat per la crisi sanitària del coronavirus. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que “cada dia entren noves reserves”, que es concentren a partir de Sant Joan. Va afegir que “crec que hi haurà molta reserva d’última hora” i que actualment hi ha poca demanda i és “puntual”. La presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va explicar al seu torn que les reserves es concentren entre mitjans de juliol i agost i que “serà un estiu correcte, però esperem saber com seran les normatives de la nova normalitat”. Els allotjaments oberts s’han “anat adaptant a cada fase, i ara faltarà saber com serà aquesta última etapa”.

També els apartaments d’ús turístic ubicats en destinacions estratègiques com la Val d’Aran preveuen que la campanya sigui finalment bona i que el mes d’agost ompliran com en anys anteriors, en part perquè el turisme d’interior és un reclam per evitar massificacions i respirar naturalesa poc després de finalitzar el confinament.

L’alcalde de Vielha i conselhèr de Turisme, Juan Antonio Serrano, va assegurar que el sector dels pisos turístics “està funcionant com cada any”. A més “el Pirineu té una situació privilegiada i lluny dels límits que s’han imposat a les platges. Podrem superar l’estiu amb dignitat”, va dir.

A més, va opinar que “a l’agost és possible recuperar la normalitat” i assolir el 100% dels lloguers.

L’empresa Luderna, que gestiona al voltant de 150 apartaments d’ús turístic a Aran, ha detectat que les reserves es fan per a estades més llargues que altres anys, probablement, perquè hi ha poques opcions més enllà del turisme de proximitat. Les reserves de pisos turístics procedeixen de moment de visitants provinents de la resta de Catalunya i d’Espanya. En temporades anteriors també hi havia públic francès i anglès, que aquest any, de moment, no ha reservat plaça.

tracking