SEGRE

ESNOTICIA

Un jutge decreta que Madrid no va denegar auxili al no derivar avis a hospitals

Ayuso, ahir amb la llista dels trasllats a hospitals.

Ayuso, ahir amb la llista dels trasllats a hospitals.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Primària Instància i Instrucció número 6 de Valdemoro va decretar l’arxivament d’un procés penal contra la conselleria de Sanitat per presumpta denegació d’auxili durant la gestió de la pandèmia del coronavirus a la residència d’ancians Pablo Neruda de Ciempozuelos, en la qual van morir diverses persones a causa del Covid-19 per als quals es va sol·licitar derivació a hospital. En una interlocutòria datada la 30 de març, el magistrat va determinar que no es va incórrer en delicte i recalca que “no pot obviar-se” la situació de la pandèmia llavors i la “saturació” de l’administració sanitària.

La notícia es coneixia després d’un agre debat al parlament madrileny. La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar una “investigació interna” dins del Govern regional i es va mostrar oberta que es constitueixi una comissió d’investigació a l’Assemblea de Madrid per analitzar l’ocorregut. Va defensar que s’han produït més de 10.000 trasllats d’usuaris de residències a hospitals i va reconèixer que és un virus “letal” per a les persones grans però que la Comunitat de Madrid, en proporció amb altres regions, ha tingut menys morts en residències.

Tot això mentre l’oposició li retreia les defuncions i el fet d’haver deixat, segons la seua opinió, morir els padrins de forma indigna sense traslladar-los a hospitals.

tracking