SEGRE

Rússia produirà al setembre una vacuna contra la covid-19

Rússia produirà al setembre una vacuna contra la covid-19

Rússia produirà al setembre una vacuna contra la covid-19EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern rus ha anunciat avui que al setembre començarà a produir en grans dosis una vacuna contra el coronavirus, que en aquest país ha superat ja el mig milió de casos.

Les proves clíniques es realitzaran el juliol, el registre estatal a l’agost i la producció arrencarà al setembre, va explicar Tatiana Gólikova, viceprimera ministra russa, en roda de premsa.

L’encarregat serà el Centre Nacional d’Investigació d’Epidemiologia i Microbiologia Gamalei, que rep el nom d’un famós viròleg rus soviètic i que treballa en cooperació amb el Ministeri de Defensa.

De fet, Defensa ja va informar que 50 militars -45 homes i 5 dones- es van presentar voluntaris per participar en els assajos clínics del Centre de Investigación Científico Número 48.

El Govern rus ha informat que deu centres científics del país treballen actualment en l’elaboració de la vacuna i de medicines per combatre aquesta malaltia infecciosa, entre ells la Universitat Estatal de Moscou.

A finals de maig el president rus, Vladímir Putin, va ordenar al Govern la producció accelerada de la vacuna contra el coronavirus.

El director del centre Gamalei, Alexandr Gintsburg, va explicar que l’esmentada institució prepara una vacuna vector sobre la base de l’ADN d’un adenovirus del tipus SARS-CoV-2.

Segons el científic, la vacuna ja ha estat experimentada de manera no oficial amb l’ajuda de voluntaris del mateix centre i tots els pacients es troben bé i han desenvolupat immunitat davant del virus.

Quant a la pandèmia a Rússia, Golíkova va destacar que l’augment en el nombre de contagis es va reduir en 16 vegades des del seu pic a mitjans de maig i un 79 % dels infectats ja han estat donats d’alta, però la situació continua sent força alarmant.

tracking