SEGRE

ESNOTICIA

Salut demana més distàncies entre usuaris de centres d'aïllament

Els alcaldes confien a aprofitar les actuals instal·lacions

La Granja d’Escarp va instal·lar 12 casetes d’obra al camp de futbol. Preveia tenir 24 places però només seran 12.

La Granja d’Escarp va instal·lar 12 casetes d’obra al camp de futbol. Preveia tenir 24 places però només seran 12.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut ha demanat als alcaldes del Baix Segre extremar les mesures de precaució davant de possibles contagis durant la campanya de la fruita i augmentar la separació i les distàncies entre usuaris dels centres d’aïllament que aquests consistoris han hagut d’habilitar per acollir afectats per coronavirus entre els temporers. Els alcaldes temien que les noves instruccions de Salut fessin malbé les fortes inversions que han hagut de dur a terme per habilitar aquests equipaments davant de la possibilitat que un nou protocol obligués a adequar nous elements de separació entre possibles encomanats. En part, és així, encara que les instruccions van en el sentit d’augmentar l’aïllament reforçant les distàncies, segons es va detallar ahir en una reunió entre representants de la conselleria i els alcaldes. El primer edil de la Granja d’Escarp, Manel Solé, va dir que en el seu cas el consistori va invertir uns 20.000 euros a adequar el camp de futbol per instal·lar-hi dotze casetes prefabricades, per les quals paga un lloguer, i preveia que allotgessin en cas de necessitat dos usuaris cada una (24 en total). “Ara només podrà ser un”, per la qual cosa l’aforament es redueix a la meitat. “Però a la Granja no tenim contagis, així que de moment no farem més inversió.”

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va indicar que els nous paràmetres per aïllar temporers en contacte amb encomanats per Covid es podran adoptar sense problemes, Aitona disposa de cases prefabricades i també d’un pavelló de grans dimensions.

La Manreana allotjarà els casos positius asimptomàtics i el Rambla, els contactes estrets

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va assenyalar que compta amb un alberg per aïllar durant les 36 o 40 hores que passen per saber els resultats de les anàlisis quan hi ha contactes.

Fonts de l’ajuntament d’Alfarràs van indicar que també compten amb pisos per a persones pendents de fer anàlisis si han estat en contacte amb infectats pel Covid.

Els alcaldes van assenyalar que tampoc no hi haurà inconvenients a separar més les persones que hagin estat en contacte amb malalts i que només disposin de pavellons, sempre que els deixin mantenir aquestes instal·lacions.

Fonts de Salut van assenyalar, per la seua part, que a data d’ahir a Alcarràs hi havia uns quatre aïllats i a Seròs, cap.

La intenció és que La Manreana de Juneda allotgi els casos positius asimptomàtics (ara n’hi ha 10) i l’hotel Rambla, les persones amb contacte estret amb encomanats (n’hi ha 33).

tracking