SEGRE

MÓN

França, Alemanya i Polònia ja reobren les seues fronteres

Espanya esperarà fins a l'1 de juliol || Diversos països de la UE firmen un acord per adquirir vacunes quan estiguin disponibles

En un mercat francès protegeixen les parades amb film transparent.

En un mercat francès protegeixen les parades amb film transparent.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França aixecarà demà el tancament de fronteres terrestres, aèries i marítimes, implantat per combatre la pandèmia del coronavirus, a la resta de països europeus però mantindrà les restriccions amb Espanya i el Regne Unit “per reciprocitat”. En el cas de la frontera francoespanyola el ministre de l’Interior gal, Christopher Castaner, va assenyalar que aquestes restriccions s’estendran fins al proper 21 de juny, quan decaigui aquí l’estat d’alarma.

Espanya va decidir aplicar una quarantena a tots aquells que arriben des de l’estranger mentre durés el període d’excepció, per aquesta raó França també ha decidit conservar les limitacions a la circulació fins que finalitzi.

Alemanya és un altre dels països que demà posaran fi als controls fronterers amb els seus veïns europeus, encara que, igual com França, aquestes mesures de control continuaran vigents per als viatgers espanyols fins al 21 de juny.

Mentrestant, Polònia va reobrir ahir les fronteres amb tots els països del bloc comunitari i va relaxar els requisits per a viatgers de tercers països.

D’altra banda, es preveu que l’1 de juliol vinent s’organitzi un acte per celebrar la reobertura de la frontera entre Espanya i Portugal en què participaran el rei Felip VI i el president de la República portuguesa, Marcelo Rebelo.

En un altre ordre de coses, Alemanya, els Països Baixos i França van firmar un contracte amb la societat AstraZeneca per al subministrament de fins a 400 milions de dosis de vacunes destinades a tota la població europea i que podrien estar preparades a finals d’any.

Els països de la Unió Europea s’havien mostrat favorables que la Comissió Europea dissenyés un sistema per a l’adquisició primerenca i centralitzada de vacunes i que, una vegada disponibles, es distribueixin simultàniament en funció dels estats membres.

tracking