SEGRE

ESPANYA

Urkullu veu “distorsió pública” en els focus detectats a Euskadi

Galícia estrena avui la nova normalitat amb aforaments al 75%, però sense límits als domicilis || Sanitat informa de 26 morts en una setmana i baixen els contagis

Urkullu va destacar la bona evolució d’Euskadi malgrat els focus “controlats” dels hospitals.

Urkullu va destacar la bona evolució d’Euskadi malgrat els focus “controlats” dels hospitals.EUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lehendakari, Iñigo Urkullu, va destacar ahir que a Euskadi prossegueix l’estabilitat de les dades generals de la pandèmia del coronavirus, ja que les taxes d’incidència “són bones” i l’evolució comunitària continua sent “positiva”, encara que va precisar que aquesta “realitat” s’ha vist “distorsionada en la interpretació pública” que s’ha fet dels dos focus “localitzats i controlats” als hospitals de Basurto, a Bilbao, i de Txagorritxu, a Vitòria.

Precisament, el nombre de casos positius registrats ahir en aquests focus van augmentar fins als 38 a Basurto, un més que dissabte, i a 9 a Txagorritxu, dos més.

Segons el parer d’Urkullu, l’actual situació ha posat de manifest dos realitats: la primera, que el sistema de rastreig i setge previst per a la detecció i aïllament de casos/contactes i contagis “ha donat resultat”. En aquest sentit, va subratllar que el sistema de vigilància i control “ha funcionat correctament”.

D’altra banda, Galícia abandonarà avui de forma anticipada la fase 3 de la desescalada i, després de deixar enrere l’estat d’alarma, estrenarà la nova normalitat, en la qual tanmateix es mantindran mesures de protecció com l’ús de mascareta i la distància de seguretat, però que suposarà l’ampliació d’aforaments i activitats permeses al 75% i un màxim de 25 persones en visites guiades. Al contrari, no hi haurà màxim per a les reunions als domicilis particulars i els parcs infantils i les zones esportives a l’aire lliure podran obrir, però continuaran tancats els centres de dia i les guarderies.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat va informar de 26 noves morts per coronavirus en els últims set dies, amb un total de 27.136 defuncions, xifra que porta sense actualitzar-se des de fa uns dies.

A més, va registrar 48 nous positius de Covid, 82 menys que el dia anterior, i va informar de 110 hospitalitzacions en els últims set dies.

tracking