SEGRE

CORONAVIRUS BALANÇ

El sector de les flors: “El virus ens ha robat la primavera”

Després d'un mes de maig amb vendes, els comerços tornen a notar un descens

Un treballador d’Horticultura Bellmunt preparant una comanda.

Un treballador d’Horticultura Bellmunt preparant una comanda.HORTICULTURA BELLMUNT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels molts sectors afectats per la crisi sanitària causada pel Covid-19 és el de les floristeries. I és que van coincidir els mesos de confinament amb el període en què aquests comerços tenen el gruix de vendes més gran amb dates tan assenyalades com Sant Josep, Setmana Santa i el Dia de la Mare. “Ens han robat la primavera”, va assegurar ahir Victoria Domingo, gerent d’Horticultura Bellmunt, una empresa lleidatana que es dedica a produir i a distribuir plantes tant d’interior com exterior. Tot i així, Domingo no perd l’esperança: “A poc a poc anem venent més i sembla que la gent es va animant”, va indicar. S’ha de recordar que aquesta empresa va decidir regalar la gran majoria de les plantes que no van poder vendre durant el confinament a treballadors dels sectors considerats essencials. “Moltes d’aquestes persones després han vingut a agrair-nos el gest i també a comprar”, va assegurar Domingo. Així, i malgrat opinar que “la cosa comença a moure’s”, des d’Horticultura Bellmunt calculen que les vendes dels primers sis mesos de l’any suposaran el 50% de les registrades en el mateix període de temps del 2019.

Per la seua part, la presidenta del Gremi de Floristes de Lleida, Anna Balanyà, va explicar que la situació del sector és molt “delicada”, i va afegir que “hem pagat la pandèmia molt cara”. Així mateix, també va anunciar que les floristeries lleidatanes preparen amb “il·lusió” el Sant Jordi del 23 de juliol, després que les vendes es reprenguessin “bastant bé” al maig, “encara que ara han tornat a baixar”. Va afegir que les floristeries muntaran els seus estands davant de les seues botigues i no als carrers, per poder vendre “les roses i flors el més fresques possibles”, ja que algunes estaran guardades a les cambres protegides de la calor.

Per una altra banda, el sector de la Flor i la Planta de Catalunya va impulsar ahir una campanya, amb el suport de la Generalitat per promoure el consum d’aquest producte en la vida quotidiana de la societat i així ajudar a pal·liar les pèrdues generades. Una iniciativa que sorgeix de la taula de treball del sector, promoguda pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda. Sota el lema “Viu-les, flor i planta Viva”, la campanya consta de tres vídeos que s’emetran a les xarxes de diferents entitats com el Gremi de Floristes o l’Associació Espanyola de Centres de Jardineria fins al 23 de juliol, coincidint amb el “nou” Sant Jordi.

tracking