SEGRE

ACTIVITATS LLEURE

Tornen la música i el patrimoni

Més de 300 persones als concerts a l'aire lliure al càmping municipal de Tàrrega || De nou els directes al Cafè del Teatre amb El Fill del Mestre i les visites al Pla d'Almatà de Balaguer

Un moment de l’actuació de Her Majesty ahir al càmping municipal de Tàrrega.

Un moment de l’actuació de Her Majesty ahir al càmping municipal de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega es va convertir ahir en un dels primers municipis de Lleida a tornar a programar música en viu i en directe. Ho va fer amb un triple concert a l’aire lliure, concretament al càmping municipal, on es van reunir 350 espectadors pe disfrutar de les actuacions de tres grups locals formats per joves: Bredda, Her Majesty i Pascual & Els Desnatats. La iniciativa, emmarcada en el Dia de la Música, es completarà avui amb tres concerts més a la plaça de l’Estanyol del parc de Sant Eloi (davant de l’ermita) a càrrec de la soprano Crista Sebastián i el pianista Enric Prió; Ramon Andreu (piano) i Laia Terré (violoncel), i InMotion Sax Quartet. Uns 120 espectadors assistiran a la cita que es completarà amb una visita al nou mural de Josep Minguell a l’ermita i la instal·lació Arcus de Calidos, un arc de Sant Martí de gran format amb llums.

El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, va destacar que la iniciativa pretén “reactivar la cultura a la ciutat” alhora que va voler “expressar el nostre suport als músics locals i al sector de la cultura en general, que han patit una greu paralització a causa de la pandèmia pel Covid-19.” Vílchez va afegir que en els propers mesos programaran més activitats amb artistes locals sota el segell “Km Cultural” a fi de “visibilitzar el nostre compromís amb la creació local”.

El Museu de la Noguera va dirigir ahir les visites guiades gratuïtes al jaciment del Pla d’Almatà

Senyalitzen l’itinerari per als visitants i limiten l’aforament als espais més reduïts

El concert es va organitzar atenent totes les mesures de seguretat i higiene. Així, els participants (que havien reservat prèviament) es van asseure en grups d’un màxim de deu persones i portaven mascareta. Van entrar de forma esglaonada i una vegada dins del càmping es van desinfectar les mans.

Per una altra banda, a la nit va tenir lloc la primera actuació al Cafè del Teatre després de tres mesos de confinament a càrrec d’El Fill del Mestre. El cantautor lleidatà Jordi Gasion va presentar el seu nou single, Ombres, acompanyat per una formació inèdita en format trio, amb Txabi Ábrego (guitarres, mandolina, baix i veus) i David Vall (bateria i percussió). Va tenir tant èxit la tornada dels directes amb El Fill del Mestre que avui oferirà un segon concert a les 20.00 hores.

També van tornar les visites al patrimoni com el Castell dels Templers de Lleida (vegeu el desglossament) i al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà, a Balaguer, que va recuperar les visites guiades, de forma gratuïta, per celebrar les Jornades Europees d’Arqueologia.

El Castell dels Templers reobre amb entrada gratuïta El Castell dels Templers de Gardeny va iniciar ahir la temporada d’estiu reobrint les portes de manera gratuïta després de tres mesos de confinament per la pandèmia però extremant les mesures de seguretat per a tots els visitants. El tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, va visitar l’equipament, que permet recuperar la normalitat l’any que celebra el 900 aniversari de la fundació de l’ordre medieval.

Un moment de l’actuació de Her Majesty ahir al càmping municipal de Tàrrega.

Un moment de l’actuació de Her Majesty ahir al càmping municipal de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

Un moment de l’actuació de Her Majesty ahir al càmping municipal de Tàrrega.

Un moment de l’actuació de Her Majesty ahir al càmping municipal de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

tracking