SEGRE

El brot de Covid a la residència de Lleida es va detectar després de les primeres visites de familiars

Hi ha malalts hospitalitzats i altres confinats en zones individuals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de la residència Castrillón de Lleida, en la qual s’ha detectat un brot de coronavirus amb 18 persones afectades, Carme García Castrillón, ha assenyalat aquest dimarts que els primers casos de Covid-19 es van detectar diumenge 14 de juny, quan la fase de la desescalada ja permetia que els residents rebessin visites de familiars. "Fa dos setmanes es van començar a passar fases i hi va haver visites de familiars i encara que s'han fet amb absoluta seguretat i a la zona del jardí, els vectors de contagi en les noves fases són molt més grans", ha afirmat la directora en declaracions als mitjans.

Carme García Castrillón ha assenyalat que cinc professionals de diferents conselleries estan repassant el seu pla de contingència inicial per anar fent les modificacions que precisa i ha assenyalat que durant els mesos de la pandèmia la seua residència va ser "neta" de coronavirus i que el primer cas es va detectar a finals de la setmana passada.

"Ningú no pot planificar una guerra i això és una guerra amb bombes invisibles, pots tenir un pla estratègic per al teu exèrcit i depèn d’on vinguin aquestes bombes invisibles tens que canviar-ho tot en 24 hores, això és el que estem fent, minimitzar el risc," ha afirmat.

"Les famílies de les persones contagiades estan informades, les altres famílies estan en contacte amb mi, via directa" ha apuntat la directora, que ha assenyalat que segueix de prop l’evolució dels malalts hospitalitzats i que els que estan confinats a la zona individual estan tots estables a l’espera que la Conselleria de Salut torni a fer proves PCR.

La directora ha explicat que els que són a la zona neta estan controlats pel personal i ha precisat que la residència tenia 34 residents i 34 treballadors amb què "ha pogut fer equips malgrat les baixes". Ha explicat també que el centre ha habilitat un alberg per als treballadors que vulguin quedar-se a dormir i ha dit d’ells que són "veritables herois perquè tothom està fent de tot".

"El nostre principal objectiu, per sobre de nosaltres, per sobre de les famílies és la seguretat i el benestar dels residents, no només et protegeixo sinó que intent que estiguis bé en el teu confinament, que això és una tasca emocional molt important," ha agregat.

La directora de la residència Castrillón de Lleida, Carme García, atén els mitjans de comunicació.

El brot de Covid en el geriàtric de Lleida es va detectar després de les primera visitesEuropa Press

tracking