SEGRE

TECNOLOGIA NEGOCIACIÓ

El Mobile World Congress es queda a Barcelona fins al 2024

Amb una reducció de tarifes l'any que ve per compensar la suspensió

L’MWC, que ja ho tenia tot preparat, no va arribar a obrir el 2020.

L’MWC, que ja ho tenia tot preparat, no va arribar a obrir el 2020.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va confirmar ahir que el Mobile World Congress (MWC), la fira de tecnologia mòbil més important del món, continuarà tenint com a seu la ciutat de Barcelona fins al 2024, un any més del que estava previst. A més, hi haurà una reducció de tarifes per a la pròxima edició a fi de compensar l’anul·lació de l’anterior a causa del coronavirus. “S’ha acordat amb l’empresa organitzadora una reducció de preus per compensar les pèrdues per la cancel·lació d’aquest any”, va explicar la portaveu de l’Executiu de coalició, María Jesús Montero, al final de la reunió setmanal del Consell de Ministres.

L’acord per mantenir l’MWC fins al 2024 a Barcelona és, per a Montero, “una excel·lent notícia”, perquè el 2019 va tenir un impacte econòmic de 470 milions d’euros i va generar al voltant de 13.000 llocs de treball. “Posa de manifest el compromís del Govern de mantenir al país un esdeveniment capaç d’atreure mes de 100.000 visitants”, va afegir.

L’MWC, que estava previst per a finals de febrer d’aquest any, va ser un dels primers esdeveniments de caràcter internacional que es van anul·lar com a conseqüència de l’expansió del coronavirus, que llavors afectava la Xina però que ja havia infectat ciutadans en altres estats. La GSMA, que és l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, va adoptar la decisió de suspendre’l el 12 de febrer. Ho va fer després de registrar una onada de cancel·lacions de grans companyies tecnològiques, que van anunciar que no acudirien a Barcelona amb l’objectiu de salvaguardar la salut dels seus treballadors davant del coronavirus. I és que, quan es va cancel·lar l’MWC, ja havien caigut del cartell firmes de primer nivell al sector com LG, Ericsson, Sony, Facebook, Cisco, Intel, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom o BT.

L’abril passat es va conèixer que l’associació GSMA i la Generalitat, els ajuntaments implicats i la Fundació Mobile World Capital Barcelona havien assolit aquest acord, que prolongava un any el contracte vigent de permanència a Barcelona fins al 2023.

tracking