SEGRE

Les famílies demanen educació cent per cent presencial i baixada de les ràtios

Les famílies demanen educació cent per cent presencial i baixada de les ràtios

Les famílies demanen educació cent per cent presencial i baixada de les ràtiosEFE/Mariscal/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares de l’Alumnat (Ceapa) exigeix, de cara al curs escolar 2020/21, educació cent per cent presencial com a garant de la igualtat d’oportunitats de l’alumnat i baixada de les ràtios per garantir la salut.

"No podem mantenir unes ràtios com si no existís pandèmia, prevalent altres criteris sobre les mesures preventives de salut", assenyala en un comunicat.

Les famílies consideren que en aquest "inèdit" curs provocat per la pandèmia de coronavirus s’ha accentuat la bretxa social, aguditzant les desigualtats entre els estudiants, i no s’ha tingut en compte la participació de les famílies ni de l’alumnat a la presa de decisions, malgrat el gran esforç realitzat.

Per al nou curs demanen també instruccions clares que contemplin els diferents escenaris possibles per a una tornada a classe segura, la plena participació de les famílies i de l’alumnat a la presa de decisions, i plans de conciliació familiar i laboral.

Així mateix, les famílies exigeixen la flexibilització i adaptació del currículum per assolir els aprenentatges imprescindibles, eliminant els continguts que siguin innecessaris; una inversió més gran en l’escola pública per poder avançar i no deixar a ningú enrere; i la inclusió real de tot l’alumnat escolaritzat, que és "un dret, no un privilegi".

En el seu balanç del curs que ha conclòs, la Ceapa denuncia que la falta d’instruccions clares i de coordinació d’equips docents ha sobrecarregat de tasques els escolars en molts casos i assegura que ha quedat en evidència la falta de polítiques de conciliació familiar i laboral.

A més, posa en relleu la falta de formació i competències digitals del professorat, famílies i alumnat i la falta de suport als estudiants amb necessitats educatives especials o amb dificultats en el seu aprenentatge.

"Els tractaments de logopèdia, fisioteràpia o audició i llenguatge van desaparèixer en la majoria dels casos sense donar cap tipus d’alternativa", denúncia.

tracking