SEGRE

AGRO PALLARS

Cabres a Vilamur per desbrossar els horts i prevenir incendis

Algunes de les cabres utilitzades per a l’estassada.

Algunes de les cabres utilitzades per a l’estassada.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La localitat de Vilamur, al Pallars Sobirà, està utilitzant un ramat d’un centenar de cabres per desbrossar el perímetre del poble, on hi ha molts horts abandonats i plens de vegetació. L’objectiu és minimitzar així el risc que aquest estiu es produeixin incendis.

Segons l’ajuntament de Soriguera, del qual depèn el nucli, amb aquesta iniciativa s’aconsegueix mantenir net i protegit l’entorn del poble i a més es proporciona als animals aliment durant diverses setmanes.

Per ara, les cabres pasturen per una cinquantena de camps abandonats, però el consistori no descarta proposar a altres pastors que realitzin accions similars en altres pobles de la zona. Els animals, que surten a pasturar cada dia, estan tancats dins d’un camp clos elèctric per evitar que entrin dins dels horts que estan conreats.

Imma Torres, regidora de l’ajuntament de Soriguera, va explicar que tots els habitants estan d’acord amb aquesta pràctica, ja que s’aconsegueix una estassada ecològica i sostenible que no deixa restes.

Torres també va recordar que la vegetació seca es converteix amb la calor en un focus molt perillós de possibles incendis. L’any passat en aquesta zona ja es va produir un foc a causa de les males condicions que presentaven els horts abandonats.

tracking