SEGRE

INICIATIVES IGUALTAT

Disset associacions d'immigrants de Lleida creen una plataforma per fomentar "una convivència exemplar"

Disset associacions d'immigrants s'han agrupat en una nova plataforma que pretén proporcionar eines per fomentar “una convivència exemplar”

Mouad Boukaibat, coordinador i impulsor de la plataforma.

Mouad Boukaibat, coordinador i impulsor de la plataforma.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Proporcionar eines d’aprenentatge per fomentar la integració efectiva de les persones immigrants a Lleida. Amb aquest objectiu, disset associacions i col·lectius locals s’han agrupat a la nova Plataforma per a la Integració i Convivència de Lleida, un projecte que va nàixer fa dos mesos i que reclama “polítiques d’integració veritables i assenyades per assolir una convivència exemplar”.

Així ho assegura el seu coordinador i impulsor, Mouad Boukaibat, que va arribar a Lleida fa prop de 23 anys i explica que “qualsevol observador del panorama polític i social lleidatà es troba amb una situació que dista molt del bon funcionament, ja sigui perquè una part de la ciutadania ha apostat pel rebuig social o perquè molts immigrants no han sabut acceptar les normes i el model de vida de la ciutat que els ha acollit”.

És per això que la plataforma, que ara per ara representa més de 300 famílies lleidatanes però té com a repte assolir les 1.000, vol crear una societat més igualitària organitzant conferències i tallers per donar a conèixer la diversitat cultural de la ciutat, a banda de ser un altaveu per presentar a les autoritats locals les peticions i necessitats d’aquest col·lectiu.

Boukaibat aposta per “donar veu a les noves generacions perquè sentin que veritablement formen part de Lleida i que les seues idees també importen”. En aquest sentit, el coordinador de la Plataforma va animar tota la ciutadania a participar en aquesta iniciativa, que encara està en fase de creació però ja compta amb la col·laboració d’empreses i entitats locals del sector esportiu, sanitari i jurídic, entre altres. “Aquest projecte és cosa de tots, per la qual cosa cada idea per fomentar una bona conviviencia compta”, va assegurar Boukaibat.

tracking