SEGRE

INICIATIVES CORONAVIRUS

El confinament explicat en un rotllo de paper de vàter

Una lleidatana va plasmar el que va viure mentre va durar l'estat d'alarma || Diari personal sobre un suport icònic del Covid

Magda Gorné mostra el rotllo de paper que va utilitzar.

Magda Gorné mostra el rotllo de paper que va utilitzar.FANNY ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a la major part de la societat el confinament provocat per l’expansió del Covid-19 va ser una mala experiència. La privació de moviments i l’abrupte canvi que va suposar en les vides de tothom van provocar que per a molts aquesta fos una etapa desagradable. Així, nombroses persones van intentar invertir el seu temps en activitats que els entretinguessin i fessin que la quarantena passés al més ràpid possible. Uns es van dedicar a fer esport, també hi va haver qui es va entregar a la lectura i d’altres, com la lleidatana Magda Gorné, van decidir expressar el que sentien cada dia escrivint una frase, un sentiment o fent un dibuix en un rotllo de paper higiènic.

“Fer això m’ajudava, sobretot en els dies en què només hi havia males notícies. Llavors feia un dibuix, encara que també escrivia el que sentia aquell dia, o el que havia passat o una frase especial”, va explicar Gorné. Als seus 85 anys, va passar els mesos durant els quals va estar decretat l’estat d’alarma sola a la seua casa del barri lleidatà de Cappont. Va decidir utilitzar com a suport un rotllo de paper de bany perquè es va convertir en el producte de moda al principi del confinament. Amb l’entrada en la nova normalitat de fa unes dies, Gorné va prendre la decisió de deixar d’escriure el seu particular diari i deixar tot els escrits penjats al llum del seu menjador.

Respecte als gairebé tres mesos d’aïllament, Gorné va confessar que no se li van fer excessivament llargs, sobretot perquè tota la seua família va estar molt pendent d’ella, igual que les seues amigues, amb qui va estar en contacte a través de WhatsApp. “Sempre he intentat estar activa”, va assegurar.

Magda Gorné mostra el rotllo de paper que va utilitzar.

Magda Gorné mostra el rotllo de paper que va utilitzar.FANNY ESTEVE

tracking