SEGRE

MÓN

El coronavirus repunta a Lisboa i Àustria insta a no viatjar a Renània del Nord

Pugen els casos a Tòquio a nivells del maig

Sanitaris practiquen tests de detecció del coronavirus a Pequín.

Sanitaris practiquen tests de detecció del coronavirus a Pequín.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre que el principal focus de la pandèmia de coronavirus es troba ara situat a Llatinoamèrica i els Estats Units (més informació a la pàgina 7), aquesta nova malaltia està començant a rebrotar en alguns punts d’Europa i d’Àsia. I és que Portugal, un país que ha resultat molt menys afectat que Espanya pel coronavirus, està experimentat un increment del nombre de contagis a la capital, Lisboa, que ja és la zona més afectada pel SARS-CoV-2.

Així, la ciutat i els seus voltants van concentrar 302 dels 367 nous positius confirmats per les autoritats lusitanes. Tot i així, el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, va llançar un missatge de tranquil·litat i va negar que la situació sigui “descontrolada” a Lisboa i a la vall del Tajo. En paral·lel, el ministeri d’Exteriors austríac va emetre una alerta per la qual recomana no viatjar a l’estat federat alemany de Renània del Nord-Westfàlia, a causa del brot associat a una empresa càrnia del municipi de Gütersloh. Aquest focus afecta, almenys, 1.550 empleats de la companyia.

A milers de quilòmetres del Vell Continent, Tòquio també va registrar un repunt dels contagis a nivells no vistos des de primers de maig. La capital nipona va confirmar 55 nous casos. “Els clústers en llocs de treball s’estan convertint en un problema”, va admetre la governadora de la ciutat, Yuriko Koike.

Per la seua part, el subdirector del ministeri de Salut xinès, Feng Zijian, va insistir que ja han controlat el focus de Pequín, després que no hi hagi hagut cap altre positiu vinculat al mercat de Xinfadi.

tracking