SEGRE

ENSENYAMENT GRADUACIÓ

'Autoorles' en un institut de Tàrrega

Els propers dies 2 i 16 de juliol per a 122 alumnes del centre Alfons Costafreda || Faran servir l'autocine habilitat al càmping municipal i que acollirà la primera sessió el dia 1

Al càmping municipal - L’autocine s’instal·larà al càmping municipal i l’institut Alfons Costafreda ho aprofitarà per fer l’entrega d’orles. El recinte, amb un total de 135.000 metres quadrats d’extensió, donarà cabuda a entre 15 ...

Al càmping municipal - L’autocine s’instal·larà al càmping municipal i l’institut Alfons Costafreda ho aprofitarà per fer l’entrega d’orles. El recinte, amb un total de 135.000 metres quadrats d’extensió, donarà cabuda a entre 15 ...AJUNTAMENT DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer va ser l’autocine, després l’autofutbol i ara serà el torn de les autoorles. L’institut Alfons Costafreda de Tàrrega està preparant dos festes de graduació perquè els seus 122 alumnes de quart d’ESO i segon de Batxillerat “tinguin la festa de comiat que es mereixen i no hagi de ser telemàtica i de manera virtual”, segons va explicar el director del centre, Jordi Capdevila. A les comarques de Lleida, la gran majoria de centres han optat per fer aquestes celebracions per via telemàtica, suspendre-les o ajornar-les al setembre.

Les celebracions de l’institut Alfons Costafreda tindran lloc els dies 2 de juliol, per als 77 escolars que han finalitzat l’ensenyament obligatori, i 16 de juliol per als 45 alumnes de Batxillerat que dies abans hauran acabat la selectivitat. Les dos cerimònies tindran lloc a l’autocine que s’habilitarà a la capital de l’Urgell i que s’estrenarà l’1 de juliol. Capdevila va explicar que “ens hem posat en contacte amb l’ajuntament i amb els responsables del cine per concretar com ho hem de fer”.

D’aquesta forma, es preveu que assisteixin un cotxe per alumne i família i que es projecti un audiovisual en el qual hi haurà una presentació a càrrec de dos alumnes, els discursos dels tutors i la direcció del centre i imatges del pas dels alumnes per l’institut, entre altres. “Encara falten detalls per concretar però ho haurem de fer quan sigui de nit, és a dir cap a les 22.00 hores perquè d’aquesta forma es podrà visualitzar la projecció i una hora abans ja hi podran accedir els assistents”, va explicar el director. A més, tots els alumnes també rebran al cotxe la seua corresponent orla de graduació.

D’altra banda, l’autocine de Tàrrega farà la seua primera projecció dimecres vinent. La regidoria de Cultura oferirà cinc sessions tots els dimecres de juliol a les 22.15 hores i amb entrada gratis. L’aforament serà limitat i no serà necessari reserva prèvia.

El recinte ja obrirà les portes a les 21.00 hores. La primera pel·lícula que es podrà veure serà La vida sense la Sara Amat, rodada al Talladell i guanyadora d’un premi Gaudí a la millor banda sonora. Després serà el torn de la comèdia negra 7 raons per fugir, El viatge de la Marta, la cinta d’animació francesa Playmobil: la película i La innocència. Tres dels cinc films són dirigits per dones.

tracking