SEGRE

ART MUSEUS

El Thyssen d'Andorra exposarà el 'Mata Mua'

L'obra de Gauguin va ser retirada del museu de Madrid a l'abril || Es desconeix quan arribarà i quant de temps s'exhibirà

Dos persones observen el ‘Mata Mua’ de Paul Gauguin.

Dos persones observen el ‘Mata Mua’ de Paul Gauguin.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Carmen Thyssen Andorra va anunciar ahir per sorpresa que exposarà el quadre Mata Mua de Paul Gauguin, que Carmen Cervera va treure del Thyssen de Madrid mentre negociava una cessió a Espanya de la seua col·lecció privada. La presentació, que durà a terme el director artístic i conservador de la Col·lecció Thyssen-Bornemisza, Guillermo Cervera, es realitzarà dimarts vinent, a pesar que es desconeix encara quan arribarà la tela ni quant de temps s’estarà a les seues instal·lacions.

La sortida del Mata Mua del Museu Thyssen Bornemisza de Madrid el mes d’abril passat va suscitar una forta polèmica, ja que va ser tret de l’edifici quan estava tancat per la crisi del coronavirus, i perquè es va considerar un xantatge per tancar negociacions que porten estancades des de feia diversos anys. I és que l’obra “disposava de llicència d’exportació definitiva des del 13 de desembre del 2019”, però Cervera vol que es quedi a Espanya, per la qual cosa està disposada a continuar negociant la seua cessió. A més de l’obra de Gauguin, la baronessa va retirar del museu el Martha Mckeen de Wellfleet, de Hopper; El pont de Charing Cross, de Monet, i Cavalls de curses en un paisatge, de Degas. Encara que totes les obres són de gran valor, el Mata Mua és la més excepcional i en cas de vendre-la aconseguiria una xifra rècord.

tracking