SEGRE

Retiren del mercat un lot de preservatius falsificats amb la marca Durex

Agencia Española del Medicamento

Retiren del mercat un lot de preservatius falsificats amb la marca Durex

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut d’Andorra ha retirat del mercat un lot de preservatius de la marca Durex després que l’Agència Espanyola del Medicament alertés que havien estat falsificats. El Principat i el departament de Salut de Catalunya han activat una alerta sanitària relacionada amb dotze unitats de Durex Dame Placer que s’han comercialitzat al mercat espanyol i que afecten el lot 1000603437.

Recomanen als consumidors que, en cas de tenir al seu domicili algun d’aquests productes, s’abstinguin d’utilitzar-lo. Com a conseqüència d’una investigació, el ministeri va detectar que la data de caducitat del fabricant és de 2023-09, mentre que als productes falsificats apareix 2024-05. En el cas dels establiments que hagin adquirit algun d’aquests, lots haurà de retirar-lo de la venda, contactar amb el distribuïdor i revisar altres productes de Durex que sospitin que puguin haver estat falsificats.

A finals de l’any passat, el Govern andorrà també va retirar unes lents de contacte diàries fabricades per Johnson & Johnson Vision Care davant de la possible presència d’un “cos estrany” a les mateixes lents o a la solució del blíster de les lents de contacte. Aquesta substància podia produir enrogiment, incomoditat o abrasió de la còrnia. Va ser la mateixa empresa la que va enviar un comunicat per alertar del problema les autoritats sanitàries.

tracking