SEGRE

PRESTACIONS POBRESA

Sis mil nens de Lleida, beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital

Amb un pressupost de 28 milions, la nova prestació arribarà a 7.000 llars lleidatanes || Ajuts d'entre 462 i 1.015 euros

José Crespín durant una visita a la seu de l’INSS a Lleida.

José Crespín durant una visita a la seu de l’INSS a Lleida.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO EN LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Ingrés Mínim Vital (IMV), que es va començar a cobrar divendres passat, beneficiarà directament més de 6.500 menors de les comarques lleidatanes. Així ho va assegurar ahir la diputada del PSC per Lleida, Montse Mínguez, que va posar èmfasi que “aquesta ajuda serà decisiva per poder eradicar la pobresa al nostre país”.

El pressupost d’aquesta prestació a la demarcació és de 28.208.912 euros, que arribaran a 20.000 lleidatans de gairebé 7.000 llars, la majoria amb fills menors d’edat, que rebran entre 462 i 1.015 euros segons el nombre de membres a la unitat familiar. Amb l’IMV, “el Govern d’Espanya dóna resposta al problema estructural de pobresa que hi ha al país, i accelera així la seua posada en marxa per poder cobrir les situacions de vulnerabilitat causades per la pandèmia del coronavirus, que se sumen a les de les famílies que prèviament ja tenien dificultats econòmicament”. La sol·licitud ha de presentar-se a través del certificat electrònic i, a partir d’avui, també es podrà efectuar de forma presencial a l’INSS mitjançant cita prèvia.

La pàgina web de la Seguretat Social (www.seg-social. es) també ha incorporat un simulador en què el ciutadà pot comprovar prèviament si compleix els requisits per presentar la sol·licitud. En el conjunt de l’Estat, la nova prestació beneficiarà 850.000 llars.

tracking