SEGRE

Els EUA compren gairebé totes les existències de remdesivir, el primer fàrmac autoritzat contra la covid-19

Espanya segura que "existeix 'estoc' suficient del medicament "per a la situació actual i possibles rebrots"

Dos metges atenen un pacient amb coronavirus.

La xifra de morts diaris a España augmenta a 331, però els curats superen els 100.000Hospital Trueta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha assegurat que "hi ha un 'estoc' suficient" de remdesivir a Espanya per fer front "a la situació actual i a possibles brots" en COVID-19 dins de les indicacions actuals del fàrmac, és a dir, en adults i adolescents majors de 12 anys amb pneumònia que requereixin oxigen. Segons han explicat fonts de Sanitat a Europa Press, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) "roman en comunicació constant amb la companyia per avaluar regularment la situació". "D’altra banda, l’AEMPS porta fent un seguiment d’estocs i consums d’aquest fàrmac des d’abans de l’inici de l’estat d’alarma", afegeixen.

Aquest dilluns, el Departament de Salut i Serveis Humans dels Estats Units va anunciar un acord per assegurar grans subministraments de remdesivir per als Estats Units fins setembre. En concret, s’han assegurat més de 500.000 dosis de tractament del fàrmac per als hospitals americans fins setembre.

Això representa el cent per cent de la producció per al juliol (94.200 dosis de tractament), el 90 per cent l’agost (174.900) i el 90 per cent el setembre (232.800), a més d’una assignació per a assajos clínics. Un cicle de tractament amb remdesivir és, de mitjana, de 6,25 vials.

En declaracions a la Cadena SER, la directora de l’AEMPS, María Jesús Lamas, ha assenyalat que el Ministeri està "en comunicació contínua" amb la companyia responsable de remdesivir per garantir l’'estoc' a Espanya. "Pensem que sí. Ho pensàvem abans d’aquesta notícia i ho hem tornat a confirmar durant el matí", ha comentat.

Així mateix, Lamas ha assenyalat que s’està realitzant un "estricte seguiment" de l’'estoc' de remdesivir i han demanat a la filial de la companyia a Espanya que "portés el major nombre de tractaments possibles". "Fins que s’incrementi la capacitat de producció a la tardor, l’estoc que està disponible serà suficient per cobrir les necessitats", ha assegurat.

Sobre si també hi ha prou quantitat de fàrmac davant d’un rebrot de la magnitud de l’ocorregut a començaments d’any, Lamas ha indicat que "atesa la situació epidemiològica actual i el que és previsible, l’'estoc' que hi ha és suficient per cobrir-lo". "El que no ens podem plantejar és què podria ocórrer en una situació com el març o abril, però això no és esperable", ha matisat.

tracking